Ufokuseret billede i et lokale med langbord i midten og gruppeborde langs væggen. Stolene er stofbeklædte, som de findes i mange kantiner. Der er mange mennesker i lokalet.

De frivillige aktører spiller en betydningsfuld rolle i forhold til veteraner og deres familier. Modelfoto.

Hvad får du med dig?

På Frivilliguddannelsen får du rig mulighed for at udveksle erfaringer og skabe netværk med andre frivillige på veteranområdet. Uddannelsen består af oplæg fra Veterancentrets forskellige faggrupper, herunder vores opsøgende rådgivere, militærpsykologer, beskæftigelsesrådgivere, feltpræster samt andre spændende aktører fra veteranområdet. Du får viden om bl.a. PTSD, afhængighed, børn af veteraner og de kommunale systemer, som klæder dig på til mødet med nogle af de udfordringer, som veteranen måske kæmper med. Målet med undervisningen på Frivilliguddannelsen er, at den viden du opnår, skal være nem at anvende i praksis og dermed let at bringe tilbage i dit eget arbejde som frivillig.

 

Nogle frivillige kommer helt naturligt til at tage meget ansvar for veteranen og de udfordringer, han eller hun står over for. På uddannelsen reflekterer vi derfor også over, hvordan man bedst muligt passer på sig selv og bliver ”langtidsholdbar” i det frivillige arbejde.

 

Hvordan foregår undervisningen?

Undervisningen er tilrettelagt med mindre oplæg, fælles diskussioner og øvelser i både større og mindre grupper. Du skal være indstillet på at bruge erfaringer fra din egen hverdag og sparre med de øvrige deltagere. Uddannelsen består af to moduler af hver to dages varighed.

Hvad skal jeg kunne?

Uddannelsen kræver ingen særlig uddannelsesmæssig baggrund. Undervisningen tager udgangspunkt i din viden og dine egne erfaringer fra det frivillige arbejde med veteraner.

 

Har du spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål til uddannelsen, kan du kontakte Martin Crillesen på mail vetc-ktp-frivilliguddannelsen-tilmelding@mil.dk eller telefon 72 16 32 91. 

 

Send os din ansøgning

Udfyld ansøgningsskemaet og send det til VETC-KTP-FRIVILLIGUDDANNELSE-TILMELDING@mil.dk

 

 

Tid og sted for uddannelsen

Østdanmark
1. modul: 6. – 7. marts 2021 på Gniben/ Sjællands Odde
2. modul: 24. – 25. april 2021 på Gniben/ Sjællands Odde
Holdet er fuldt booket

 

Vestdanmark
1. modul: 6. – 7. marts 2021 på Aalborg Kaserne
2. modul: 8. – 9. maj 2021 på Aalborg Kaserne
Holdet er fuldt booket

Østdanmark
1. modul: på Gniben/ Sjællands Odde
2. modul: på Gniben/ Sjællands Odde
Tilmelding åbner i 2021

 

Vestdanmark
1. modul: på Aalborg Kaserne
2. modul: på Aalborg Kaserne
Tilmelding åbner i 2021

Sidst opdateret 14. december, 2020 - Kl. 10.44