Ufokuseret billede i et lokale med langbord i midten og gruppeborde langs væggen. Stolene er stofbeklædte, som de findes i mange kantiner. Der er mange mennesker i lokalet.

De frivillige aktører spiller en betydningsfuld rolle i forhold til veteraner og deres familier. Modelfoto.

Hvad får du med dig?

På Frivilliguddannelsen får du rig mulighed for at udveksle erfaringer og skabe netværk med andre frivillige på veteranområdet. Uddannelsen består af oplæg fra Veterancentrets forskellige faggrupper, herunder vores opsøgende rådgivere, militærpsykologer, beskæftigelsesrådgivere, feltpræster samt andre spændende aktører fra veteranområdet. Du får viden om bl.a. PTSD, afhængighed, børn af veteraner og de kommunale systemer, som klæder dig på til mødet med nogle af de udfordringer, som veteranen måske kæmper med. Målet med undervisningen på Frivilliguddannelsen er, at den viden du opnår, skal være nem at anvende i praksis og dermed let at bringe tilbage i dit eget arbejde som frivillig.

 

Nogle frivillige kommer helt naturligt til at tage meget ansvar for veteranen og de udfordringer, han eller hun står over for. På uddannelsen reflekterer vi derfor også over, hvordan man bedst muligt passer på sig selv og bliver ”langtidsholdbar” i det frivillige arbejde.

 

Hvordan foregår undervisningen?

Undervisningen er tilrettelagt med mindre oplæg, fælles diskussioner og øvelser i både større og mindre grupper. Du skal være indstillet på at bruge erfaringer fra din egen hverdag og sparre med de øvrige deltagere. Uddannelsen består af to moduler af hver to dages varighed.

Hvad skal jeg kunne?

Uddannelsen kræver ingen særlig uddannelsesmæssig baggrund. Undervisningen tager udgangspunkt i din viden og dine egne erfaringer fra det frivillige arbejde med veteraner.

 

Har du spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål til uddannelsen, kan du kontakte Martin Crillesen på mail vetc-ktp-frivilliguddannelse-tilmelding@mil.dk eller telefon 72 16 32 91. 

 

Send os din ansøgning

Udfyld ansøgningsskemaet og send det til VETC-KTP-FRIVILLIGUDDANNELSE-TILMELDING@mil.dk

 

 

Uddannelse 2022

Modul 1
Den 9.-10. april 2022

 

Modul 2
Den 10.-11. september 2022

 

Vi arbejder i øjeblikket på at omstrukturere opbygningen af uddannelsen, og vi planlægger at udbyde frivilliguddannelser i den nye form i løbet af 2022.
Hold øje med vores hjemmeside for nyt.

 

Du er altid velkommen til at kontakte Martin Crillesen på vetc-ktp-frivilliguddannelse-tilmelding@mil.dk eller tlf. 72163291

Sidst opdateret 14. december, 2020 - Kl. 10.44