Halfdan Fryd Koot er uddannet psykolog fra Københavns Universitet og er i gang med et ph.d.-studie i samarbejde med Veterancentret og Københavns Universitet. 

 

Forskningsområde

Halfdan Fryd Koot er i samarbejde med Hæren i gang med et forskningsprojekt, hvor hovedformålet er at undersøge et såkaldt resiliensprogram. Resiliens er en psykologfaglig begreb for, om man har evnen til at modstå og håndtere psykisk pres og udsættelse for katastrofelignende vilkår. Tanken bag forskningsprojektet er derfor at undersøge, om man kan styrke den enkelte soldats psykologiske resiliens og derved evne til at håndtere stress.

 
Indførelse af et resiliensprogram forventes på sigt dels at kunne minimere risikoen for, at stressrelaterede lidelser opstår som følge af internationale missioner i det danske forsvar, og dels at kunne reducere sværhedsgraden, såfremt en stressrelateret lidelse alligevel opstår.

Kan forskningsprojektet dokumentere en effekt, er fremtidsperspektiverne at resiliensprogrammet vil kunne blive implementeret bredt i Forsvaret, formentlig i alle tre værn og eventuelt i specialenheder.  

 

Projektet startede i 2017 og løber til 2021, hvor det afsluttes med en ph.d.-afhandling.Uddannelse

 • Uddannet psykolog fra Københavns Universitet
Portrætfoto af Halfdan Fryd Koot

Halfdan Fryd Koot

 • Jobtitel

  Ph.d.-studerende
 • Afdeling

  Militærpsykologisk Afdeling
 • E-mail

  vetc-mpa107@mil.dk
 • Telefon

  72819700