[Oprindeligt publiceret af Veterancentret]

Den 23. august er der igen mulighed for at løbe motionsløb på Kastellet. Løbet starter på Kirkepladsen, og derefter går ruten over Langelinie, Gefionspringvandet, Frihedsmuseet og ad Kongeporten ind på Kastellet igen, hvor løbet slutter på volden med mål ved møllen. Ruten er på 5 km, og der er mulighed for løbe to omgange, hvis man ønsker at løbe 10 km.

Kastelløbet blev tidligere arrangeret af idrætsforeningerne på Nyholm og Kastellet, men de to foreninger har ikke længere ressourcer til at stå for løbet, og løbet var derfor i fare for at blive nedlagt. Det var der imidlertid en lille flok motionsløbere, der ikke ville være med til, og de besluttede sig derfor til at føre løbet videre. En af dem er Ole Frandsen, der er servicechef ved Lokalstøtteelementet i Jonstrup.
- Vi synes, det var ærgerligt, at et så fantastisk løb ikke skulle være på listen over årets løb, så vi satte os for at føre det videre. Samtidig så vi det som en god mulighed for at samle penge ind til et godt formål, og vi synes det var oplagt, at det skulle være til faldne soldaters børn. Derfor går hele overskuddet til Støtteforeningen for Soldater og Pårørende, som vi har lavet en aftale med, fortæller Ole Frandsen.

Læs mere om Kastelløbet på løbets side, hvor der også er mulighed for at tilmelde sig.