Tæt omfavnelse mellem mor og barn. Man kan se kvindens ansigt, hun lukker øjnene og holder en hånd om barns nakke, inden under det halvlange hår. Kvinden bærer briller og har pandehår.

At leve i en familie med trygge rammer og kærlighed fra de voksne er vigtigt for børn. Derfor vil Veterancentret reagere på tegn på det modsatte. Modelfoto.

En del af det normale symptombillede på efterreaktioner fra udsendelse omhandler forøget irritabilitet og aggression. Det er normalt at føle sig mere irritabel og med kortere lunte i tiden efter udsendelse, men i nogle tilfælde kan dette eskalere til egentlig aggressiv eller voldelig adfærd over for ting eller andre mennesker.

 

Skærpet underretningspligt

Veterancentret har opmærksomhed på børns trivsel og på psykisk og fysisk vold i familien. Bliver en af vores medarbejdere bekymret for eller opmærksom på mistrivsel eller vold i familien, har vi en særlig pligt til at underrette kommunen. Det kaldes Fagpersoners særlige underretningspligt.

 

En underretning handler om at gøre kommunen opmærksom på, at familien har behov for særlig støtte i forhold til at varetage især børnenes tarv, og at familien behøver hjælp til dette. Vi tilstræber at foretage underretningen i samarbejde med forældrene, da dette oftest vil give det bedste resultat, når forældrene føler sig inddraget og respekteret.

 

Behandling kan afhjælpe aggressioner

 

Det kan være meget skamfuldt at være den voldelige part i en familie. Der er dog værktøjer at hente. Veterancentret har behandling af forøget irritabilitet og aggressioner som en fast del af den psykologiske behandling. Kontakt os, hvis du vil starte i behandling.

Sidst opdateret 31. august, 2020 - Kl. 15.18