Kvinde med håret i hestehale står med ryggen til kameraet og taler med en skægget mand i uniform, der står afslappet med en hånd i siden og en hvilende på en militær helikoptervinge.

Undersøgelser fra Veterancentret viser, at veteraner generelt klarer sig godt, når de går fra uniform til det civile arbejdsmarked.

Veteraner har generelt en god tilknytning til arbejdsmarkedet med en høj beskæftigelsesgrad og en lavere risiko for arbejdsløshed. Undersøgelser har vist, at:

 

  • Flere veteraner (90,4 procent) er i arbejde, sammenlignet med kontrolgruppen, der bestod af sammenlignelige personer fra den generelle befolkning (81,4 procent).
  • 1,7 procent af veteranerne er på kontanthjælp, mens det samme gør sig gældende for 4,8 procent blandt den generelle befolkning. 

 

I job trods PTSD

En psykisk sygdom som posttraumatisk belastningsreaktion (PTSD) kan godt påvirke evnen til at gå på arbejde. Selvom nogle veteraner derfor oplever, at det kan have svært ved at få og/eller fastholde et job, er 58,6 % af veteraner med PTSD faktisk i job.

For den sammenlignelige befolkning med samme diagnose gælder det, at bare 23,9 procent af dem er i job.


Hos FXteam er veteraner et kvalitetsstempel
I filmen herunder kan du få et indblik i nogle af de positive og værdifulde kompetencer veteraner kan bidrage med på arbejdsmarkedet. 

Sidst opdateret 17. april, 2024 - Kl. 13.34