Indsatser for familier

Veterancentret har en særlig indsats målrettet familier, som er påvirkede af udsendelser. Du kan eksempelvis tale med vores specialiserede børnerådgivere i Familieenheden om:

 

  • Udfordringer i forbindelse med en udsendelse
  • Børn og unges udvikling og reaktioner
  • Samlivsemner, skilsmisse og samvær
  • Det at være forældre eller søskende til en veteran
  • Hvis du oplever tegn på efterreaktioner
Nærbillede af et par, der holder i hånd. Kun hænderne, kvindens bukser og mandens armbåndsur er i fokus, mens den grønne baggrund er sløret.

Indsatsen over for pårørende er en del af anerkendelsen af, at udsendelser med Forsvaret kan være belastende for hele familien. Modelfoto.

Hvis I har børn

Er du eller din partner snart på vej i udsendelse? Veterancentret og andre familier som jer deler her nogle idéer til, hvordan I kan håndtere, at familien i en periode ikke er samlet.

Bliv en del af et netværk

At kunne dele sine erfaringer og sat ord på sine følelser blandt ligesindede hjælper mange pårørende. En netværksgruppe kan bestå af en mindre gruppe af enten partnere eller forældre til veteraner, søskende eller børn og unge af veteraner. Der findes allerede etablerede netværk såsom:

Kvinde med kraftig pagehår, der når lige over skulderen, holder telefon op til øret. Hun bærer briller, en trøje med grafisk print og lys jakke henover, og står ude i det fri med grantræer i baggrunden.

Netværkene har forskellige målgrupper, men fælles er, at de kan bruges til at dele erfaringer og måske få et godt råd for eksempel i forbindelse med udsendelse eller psykiske efterreaktioner. Modelfoto.