Par der holder i hånden

På kurserne er det jeres forhold, der er i centrum. Foto: Priscilla Du Preez, Unsplash

Mange ægteskaber og parforhold er fra tid til anden under pres, hvad end det skyldes børn, økonomi eller en stresset hverdag med fuldtidsjob, fritidsinteresser og meget andet. For mange ansatte og tidligere ansatte i Forsvaret er parforholdet særligt udfordret, når den ene part bliver udsendt til internationale missioner. Derfor tilbyder Veterancentret soldater, veteraner og deres partnere intensive parforholdskurser.

 

En finjustering af god kommunikation

 

Kurset hedder PREP, og det står for Prevention and Relationship Enhancement Program. Som navnet antyder lægges der vægt på forebyggende tiltag, der gør kommunikationen mellem jer endnu bedre.

 

PREP baserer sig på mere end 30 års forskning, men er her tilpasset Forsvarets ansatte og de problematikker, som længere perioder med adskillelse kan give ethvert parforhold.

 

Det skal I vide, før I deltager

PREP står for Prevention & Relationship Education Program eller oversat til dansk: Praktiske Redskaber til et Engageret Parforhold. Undervisningen har derfor mere vægt på praktik end på teori, ligesom der lægges vægt på at give jer værktøjer, der kan forebygge, at jeres kommunikation går skævt.

 

PREP-kurset er derfor ikke nødvendigvis egnet til parforhold i kriser. I skal også være indstillet på, at det kræver arbejde fra jer begge efter kurset, når I skal omsætte den nye viden til jeres hverdag.

PREP er ikke parterapi, men et kursus med flere forskellige undervisere, der via praktiske og håndgribelige samtalemetoder og øvelser udvikler jeres evner til at kommunikere bedre i jeres parforhold.

 

Undervisningen foregår i plenum med andre par, men I arbejder kun sammen med jeres egen partner.

Kurset er bygget op omkring 10 temaer, hvoraf et er særligt udviklet til Forsvaret. Nogle af temaerne er:

 

  • Kærlighed
  • Kommunikation
  • Forsoning  
  • Vejen videre
  • Sex

PREP-kurset er gratis med overnatning på forskellige geografiske lokaliteter med overnatning på standard-værelse. Transport er for egen foranstaltning.


Kurset foregår over to dage, hvor der er undervisning fra 9.00 - 18.00 første dag og 9.00 - 16.00 anden dag. Der er indlagt pauser undervejs. Aftenmåltidet på førstedagen står I selv for.  


Kurset kræver deltagelse på begge mødedage. 


Vi anbefaler jer at få skabt ro, så I kan lære nyt og samtidig nyde hinandens selskab.

 

 

 

Sidst opdateret 8. januar, 2024 - Kl. 09.26