Et kærestepar sidder overfor en rådgiver.

På kurserne er det jeres forhold, der er i centrum.   

Mange ægteskaber og parforhold er fra tid til anden under et stort pres på grund af børn, økonomi og en stresset hverdag med fuldtidsjob, fritidsinteresser og meget andet. Særligt for mange ansatte og tidligere ansatte i Forsvaret er parforholdet udfordret, når den ene part udsendes til internationale missioner.

 

Få god kommunikation i parforholdet

 

I anerkendelse af de særlige udfordringer på hjemmefronten, som ansatte i Forsvaret og deres partnere er udsat for, tilbyder Veterancentret soldater, veteraner og deres partnere parforholdskurser. Kurset er gratis og inkl. forplejning og overnatning på et af Forsvarets etablissementer. Transport er for egen foranstaltning.

 

  Kurset er for jer, der ønsker at arbejde med jeres parforhold for at få mere kvalitet i jeres relationer og i familielivet.

 

 

Kurset hedder PREP og baserer sig på mere end 30 års forskning. Der er tale om et intensivt weekendkursus lørdag og søndag på et af Forsvarets etablissementer.

 

Parforholdskurset

PREP står for Prevention & Relationship Education Program eller oversat til dansk: Praktiske Redskaber til et Engageret Parforhold.

 

Programmet er udviklet i USA og baserer sig på mere end 30 års forskning. PREP bliver brugt både i det amerikanske, svenske og norske forsvar.

PREP er for par i alle aldre og livsfaser, der ønsker at arbejde med deres parforhold.

 

Programmets formål er at forebygge uhensigtsmæssige udviklinger i parforholdet og være en håndsrækning til par, der ønsker at øge kvaliteten i forholdet og i deres familieliv.

Kurset er bygget op omkring 10 temaer, hvoraf et er særligt udviklet til Forsvaret. Nogle af temaerne er:

 

  • Kærlighed
  • Kommunikation
  • Forsoning  
  • Vejen videre

PREP er ikke parterapi, men et kursus, der via praktiske og håndgribelige samtalemetoder og øvelser udvikler jeres evner til at kommunikere bedre i jeres parforhold.

 

I skal ikke arbejde i grupper, og I skal ikke fortælle private ting om jer selv og jeres parforhold til de andre deltagere. På kurset arbejder I kun sammen med jeres partner.

Kommende kurser

Sidst opdateret 26. maj, 2020 - Kl. 10.44