Tilbage til Danmark

Når man er hjemvendt fra mission, er det forventeligt at opleve en omstillingsperiode, hvor man skal vænne sig til en ny hverdag igen. Det varierer meget fra person til person, hvor længe sådan en periode kan vare.

 

Veterancentret støtter dig i den proces, uanset om du har været udsendt som enkeltmand eller med et større bidrag.

Folk på kajkanten vinker med flag ud mod fregatten Niels Juel, der er på vej i havn.

Når man vender hjem fra en udsendelse, glæder mange sig til at gense familie og venner. Foto: Sune Wadskjær Nielsen.

Folk på kajkanten vinker med flag ud mod fregatten Niels Juel, der er på vej i havn.

Kort tid efter begynder hverdagen igen, og både den udsendte og familien kan opleve, at rollerne i familien har ændret sig. Foto: Heri Hammer Niclasen.

Når familien igen er samlet

Se videoen og få gode råd til, hvordan dig og din familie tackler den nye hverdag efter en udsendelse.

Vi er her for dig

Du behøver ikke at have efterreaktioner fra din udsendelse for at benytte dig af Veterancentret. I anerkendelse af at du har været udsendt for Danmark, kan du også gøre brug af andre tilbud til nuværende medarbejdere.

Individuelle psykologsamtaler og gruppesamtaler

Alle udsendte har en obligatorisk individuel samtale med en militærpsykolog for at afklare eventuelle behov for støtte. Vurderer din chef, at der er behov for gruppesamtaler, gennemfører Veterancentret også den.

 

De individuelle samtaler tager udgangspunkt i selvmonitoreringsværktøjet Operativ Stresskontrol. Vi minder dig om, at du skal være særlig opmærksom på orange og røde symptomer og overveje at søge hjælp, hvis du nu eller senere oplever disse symptomer.

En korthåret uniformeret mand står i venstre side af billedet, mens en langhåret, uniformeret kvinde står i højre side af billedet. Begge kigger de på en F16, der flyver på distancen.

I samtalen med psykologen taler I om dine oplevelser med at være udsendt. Foto: Rune Dyrholm.

Brug for et godt råd?

Er du ansat i Forsvaret og har du problemer, der relaterer sig til international udsendelse, kan du få rådgivning og støtte af Veterancentrets socialrådgivere. Rådgivningen er individuel, og vi kan blandt andet støtte ved:

 

  • Personlige, helbredsmæssige og tjenstlige problemer
  • Familiemæssige problemer
  • Ensomhed
  • Økonomiske problemer
  • Sygemelding og arbejdsskade