Vi taler med jer om, hvor og hvordan I er bedst hjulpet

Veterancentret tilbyder råd og vejledning til pårørende til veteraner. Når du kontakter os, vil vi afdække, hvilke problematikker du eller I oplever. Vi har mange korte individuelle samtaleforløb, men også psykologisk støttende samtaler eller deciderede familiesamtaler.

 

Vi rådgiver og vejleder om:

  • Familiemæssige problematikker
  • Samlivsproblemer
  • Skilsmisse og samvær
  • Børns udvikling
  • Livet med en PTSD-ramt veteran
  • Samarbejdet med Familieretshus eller kommunen

Vi har overblik over familietilbud

Veterancentrets Familieenhed har overblikket over andre støttemuligheder målrettet veteraner, dig som pårørende eller jeres børn. Det kan være tiltag fra de mange veteranaktører, veteranhjemmene, KFUM eller fra region eller kommune.

 

Vi koordinerer gerne med vores samarbejdspartnere, hvis der er brug for andre tiltag end dem, Veterancentret tilbyder. Her kan vi også støtte dig i at få etableret kontakt til kommunen eller få et godt samarbejde op at stå med en skole eller institution.

Pige med tophue og tyk jakke står med ryggen til og fotograferer med et digitalkamera en  dreng og en kvinde, der har sat sig på hug. Hun holder armene om drengen.

Der arrangeres hvert år familieudflugter, ferielejre og camps for veteraner og deres familier. Modelfoto.

Pige med tophue og tyk jakke står med ryggen til og fotograferer med et digitalkamera en  dreng og en kvinde, der har sat sig på hug. Hun holder armene om drengen.

KFUM Soldatermission lægger hus til samtalegrupper for børn i samarbejde med Veterancentret. KFUM har også veteranboliger, som kan aflaste familien i en periode. Foto: Flyvevåbnets Fototjeneste.

Bliv en del af et netværk

At kunne dele sine erfaringer og sat ord på sine følelser blandt ligesindede hjælper mange pårørende. En netværksgruppe kan bestå af en mindre gruppe af enten partnere eller forældre til veteraner, søskende eller børn og unge af veteraner. Der findes allerede etablerede netværk såsom:

Kvinde med kraftig pagehår, der når lige over skulderen, holder telefon op til øret. Hun bærer briller, en trøje med grafisk print og lys jakke henover, og står ude i det fri med grantræer i baggrunden.

Netværkene har forskellige målgrupper, men fælles er, at de kan bruges til at dele erfaringer og måske få et godt råd for eksempel i forbindelse med udsendelse eller psykiske efterreaktioner. Modelfoto.