[Oprindeligt publiceret af Veterancentret]

Monumentet skal hylde og ære danskere, der har været og er udstationeret som en del af de internationale, fredsbevarende styrker i udlandet. Det 2,20 meter høje monument bliver afsløret på Flagdagen den 5. september i Mindeparken i Århus. Initiativtager og formand for Dronningens Livregiments Soldaterforening Århus og Omegn, Sven-Erik Magnussen glæder sig over, at monumentet endelig bliver en realitet.

- På Kastellet i København, er der allerede et monument for de mange udsendte
borgere. I Danmarks næststørste by bliver der nu også mulighed for at hædre alle de som i årenes løb har været udstationeret. De fortjener, at vi ærer dem. Det får vi
nu mulighed for også at gøre i Mindeparken i Århus, siger Sven Erik Magnussen.

Borgmester Jacob Bundsgaard holder åbningstale, og Marinehjemmeværnets musikkorps vil spille for de fremmødte. Derudover vil der være en opvisning i tattoo med Hjemmeværnets Eksercitskommando Jylland.

Grev Ingolf af Rosenborg holder ligeledes tale, og vil sammen med grevinde Sussie
stå for selve afsløringen af det store stenmonument.

- Det er en stor ære at få lov til at deltage i denne hyldest til alle de dygtige
danskere, der er udstationeret, og som har været udstationeret i fremmede lande. En overgang så man skævt til soldaterne, men nu forstår danskerne bedre at værdsætte den store indsats de yder, og det er jeg meget glad for. Det er godt og værdifuldt, at den store indsats bliver værdsat og hyldet. Det fortjener de danske soldater, siger Grev Ingolf.

Fakta
Den 5. september er Flagdagen for Danmarks udsendte og veteraner. Formålet med Flagdagen er at hædre de personer, der er eller har været på en mission udsendt af Danmark på baggrund af en beslutning truffet af regering, Folketing eller en minister.
Flagdagen blev indstiftet af Folketinget og gennemført for første gang den 5.
september 2009.