[Oprindeligt publiceret af Veterancentret]

Malerierne skal nu skabe liv og stemning på Veterancentret og ikke mindst fortælle om veteranernes personlige historier og oplevelser.

Billederne blev overbragt af formanden for Veteranhjem Fredericia, Carl Bratved, sammen med tre af de veteraner, som har malet nogle af malerierne, de i alt 22 malerier til Veterancentret i Ringsted. Her skal de fremover pryde centrets vægge på gange og i mødelokaler.

Malerierne er alle malet af veteraner og fortæller hver især en personlig historie. Veteranerne har malet deres billeder på en uges kunstnerworkshop afholdt på Veteranhjem Fredericia faciliteret af veteran Martin Nore, som efter sin egen udsendelse har taget flere kurser og nu er ved at søge ind på Statens Kunstakademi.

I starten var mange af veteranerne skeptiske over for workshoppen, men i sidste ende var der stort fremmøde og engagement, fortæller veteranhjemmets formand Carl Bratved.

Som en af malerne Orla Møller, tidligere udsendt på UNPROFOR/Hold 1, siger:

- Da jeg hørte, vi skulle male billeder, tænkte jeg: Det er ikke noget for mig. Jeg er jo ikke kreativ. Men jeg gav det alligevel en chance og endte faktisk op med at male ni malerier, som jeg har haft stor fornøjelse af at male.

Udover Orla Møller har blandt andre Betina Møller (tidligere udsendt på ISAF/Hold 5) og Jesper Borglund (vært på veteranhjemmet og tidligere udsendt på KFOR/Hold 13) bidraget med malerier.

Som de fortalte ved overrækkelsen bruger mange af veteranerne på veteranhjemmet det at male som en måde at stresse af på, og for sig selv bearbejde og reflektere over de oplevelser, de har gjort sig i forbindelse med deres udsendelse. Og for fremtiden kommer malerierne nu også til at skabe stor værdi og glæde for Veterancentrets medarbejdere og besøgende i Ringsted, som Jette Ammar Kristoffersen, chef for Veterancentret understregede ved overrækkelsen:

- Vi tager jeres donation af de flotte malerier som en stor cadeau og et tegn på, at I bakker op om veteranindsatsen. Vi ser med stor inspiration på jeres individuelle bidrag og ser frem til at hænge malerierne op, så vi og vores besøgende kan få glæde af dem i hverdagen.