[Oprindeligt publiceret af Veterancentret]

Partierne bag forsvarsforliget har i dag indgået en aftale om finansieringen af de øgede udgifter til erstatninger til veteraner, der har fået PTSD som en konsekvens af at have været udsendt.


Det er aftalt, at de forventede merudgifter i forligsperioden 2013-2017 på ca. 450 - 500 mio. kr., der skal gå til de veteraner, der tidligere har fået deres sag afvist, finansieres inden for den samlede forsvarsforligsøkonomi, herunder ved anvendelse af forsvarets opsparing.

Forsvarsminister Nicolai Wammen siger:


- Det er et fælles ansvar, at vi støtter op om dem, der har passet godt på Danmark. Derfor er jeg også glad for, at vi nu er blevet enige om en aftale, der betyder, at veteraner, der har fået PTSD som følge af deres indsats for Danmark, kan få den nødvendige støtte, de fortjener.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen siger:


- Det er vigtigt, at lønmodtagerne her i landet kan gå trygt på arbejde – og at man er sikret den nødvendige støtte, hvis ulykken alligevel skulle ske. Det gælder ikke mindst vores soldater, der har været udsendt i dansk tjeneste. Jeg er derfor glad for, at vi fik igangsat udredningen om PTSD, og vi nu har den nødvendige viden, så vores veteraner med PTSD kan få den anerkendelse, som de i årevis har higet efter.

 

De nye kriterier for godkendelse af PTSD er en konsekvens af en udredning, som blev sat i gang sidste år. De første veteraner, der har fået genoptaget deres sag og behandlet den ud fra de nye kriterier, kan se frem til at få udbetalt erstatning i begyndelsen af næste år.


Aftale om finansiering af erstatning til psykisk sårede soldater


For yderligere oplysninger, kontakt:
Forsvarsministeriets pressevagt: 23 23 65 00
Beskæftigelsesministeriets pressevagt: 51 23 28 30