[Oprindeligt publiceret af Veterancentret]

Veteranerne i jobprøvning er blevet varigt skadede – fysisk og/eller psykisk – i forbindelse med deres udsendelse. De arbejder nu i deres rehabiliteringsforløb på at omstille sig til at kunne varetage andre opgaver end de, som livet som professionel soldat byder på. Og her er de mange praktikpladser et vigtigt skridt på vejen.


- På veteranernes vegne er vi meget glade for den store opbakning, vi har set både inden for og uden for hegnet i forhold til de mange arbejdspladser, der har budt ind med praktikpladser. Vi er stadig interesserede i, at civile virksomheder og militære myndigheder byder ind, da de i høj grad hjælper veteranerne videre med deres rehabilitering. Der er ikke begrænsninger i art, størrelse og geografi på praktikpladserne, for der er veteraner med alle slags interesser, færdigheder og kompetencer, siger Kristian L. Hansen, chef for Veterancentrets Pulje.


Ved behov vil der således være mulighed for at oprette endnu flere praktikpladser, hvilket betyder, at veteraner i rehabilitering har en meget bred vifte af muligheder for at komme i jobprøvning.


Praktikpladserne er til for veteranens skyld -  ikke omvendt. Det vil i praksis sige, at nogle praktikpladser aldrig vil blive benyttet og andre igen skal rettes lidt til før der kommer overensstemmelse mellem veteranens behov og ønsker og arbejdspladsens tilbud.