[Oprindeligt publiceret af Veterancentret]

Af Kristina Schønnemann Jensen

De fleste danskere bliver gladere, når de går ud af hoveddøren og går en tur i skoven, på stranden eller på mark og enge. Den positive indvirkning har flere organisationer, der arbejder med veteraner, gjort til en central del af deres arbejde.

Torsdag havde Veterancentret inviteret de organisationer og offentlige myndigheder, der beskæftiger sig med naturoplevelser, til et første møde i et nyt friluftsnetværk. 

 ”Vi synes, det er oplagt at samle aktørerne og skabe en fælles platform af viden på området samtidig med at, de forskellige aktører kan skabe nye samarbejdsrelationer på tværs af de forskellige initiativer og landsdele,” siger Thomas Renard, der deltog i mødet på vegne af Veterancentret.

Kollegaer i veteransagen
Og den idé blev taget godt imod blandt organisationerne, heriblandt hos Troels Lyndelse fra Blue Sky Innovation på Lolland Falster.

”Man kan jo vælge at se på os forskellige aktører som konkurrenter eller som kollegaer i samme sag. Og her har vi nu valgt at stå sammen om realisere et mål om at hjælpe veteraner,” siger Troels Lyndelse, der allerede fredag har sat ting i værk.

En facebookgruppe, hvor aktørerne kan dele erfaringer i en lukket kreds, er oprettet, ligesom han er i gang med at finde en dato, hvor Blue Sky Innovation kan vise deres tilbud, Hejrede friluftsgård, frem for de andre i netværket og høre deres input.

Mindre netværk 
Også på Strynø har netværksmødet givet pote, hvor Anne-Line Ussing fra Nature Retreat for Veteraner, her en dag efter mødet, også har mødtes med en af de andre deltagere, Dorthe Djerris fra terapihaven Nacadia, et projekt under Københavns Universitet. 

"Jeg synes, at det var interessant at møde folkene bag diverse initiativer på feltet. Min tilgang til ’way ahead er dog lidt forskellig fra Troels’. Jeg ser os ikke som en samlet gruppe, der skal ’sparre og koordinere vores indsats’, eftersom både udgangspunkt, målsætning og målgrupper varierer kraftigt," siger Anne-Line Ussing.

Her nærer Troels Lyndelse fra Blue Sky Innovation dog et andet håb.
”Det er den her slags initiativer, der er brug for, hvis man vil fremme samarbejdet mellem private aktører og offentlige instanser. Og jeg håber, at Veterancentret også vil være med fremadrettet som drivkraft, så vi sikrer os at veteranernes interesser er repræsenteret,” siger han.

Til mødet deltog 18 deltagere fra 12 organisationer.