[Oprindeligt publiceret af Veterancentret]

Af Karen Dahlin

For at hjælpe de veteraner, der kunne have brug for det efter en international mission, har Veterancentret sendt breve ud til små 2.000 veteraner i midten af november. I brevet bliver veteraner bedt om at svare på, om de har brug for at blive kontaktet af en socialrådgiver.

- Vi vil rigtig gerne hjælpe de veteraner, der døjer med forskellige problemer efter deres udsendelse i international mission. Vi ved, at nogle veteraner får udfordringer længe efter deres udsendelse, og Veterancentret er til for også at støtte dem, siger Rikke Jannerup, der er leder af Mentor og Beskæftigelsesrådgivningssektionen i Veterancentret.


Sådan ser det ikon ud, som du skal trykke på for at svare på brevet. Hvis du har fået brevet med e-post, er der et direkte link. Du finder det her.

Følger op på breve
Brevene bliver sendt ud til veteranerne som del af den opsøgende indsats seks måneder efter deres udsendelse og igen to, fem og otte år efter. Denne gang er det veteraner udsendt i 2007, der får brevet. De allerfleste veteraner modtager brevet i deres e-boks, hvor der er et direkte link til Veterancentrets hjemmeside.

- Det er vigtigt, at veteranerne trykker på post-ikonet på hjemmesiden og svarer på, om de gerne vil kontaktes af en socialrådgiver. Også selv om de ikke ønsker at blive kontakt. Men hører vi ikke fra den enkelte veteran, følger vi op på det, siger Rikke Jannerup.

Der er svarfrist senest fredag den 27. november 2015.