[Oprindeligt publiceret af Veterancentret]

Af Karen Dahlin

Lange adskillelser og hårde udsendelser kan sætte et alvorligt præg på parforholdet hjemme. Lige nu er der ledige pladser til to par i Høvelte i Nordsjælland i weekenden fra den 30. oktober til 1. november.

- Vores erfaringer fra det første PREP-kursus viser, at parrene får stort udbytte af kurset. De får talt om de svære ting på en ny måde og ja, så ser mange helt nyforelskede ud, når de går hjem søndag, siger militærpsykolog Julie Hee Young Olsen, som er en af underviserne på PREP.

Også aftenkurser
Som noget nyt udbyder Veterancentret også kurser, der forløber over fem aftener.

- Vi ved, at det ofte er sværere at komme hjem end at tage af sted. Hvis parforholdet så er kommet på slingrekurs, kan det koste energi og dårlig stemning derhjemme. Børnene er ofte de første, der mærker det, siger Julie Hee Young Olsen.

På PREP-kurserne lærer par at tackle konflikter på en konstruktiv og mindre sårende måde, så de udvikler sig sammen frem for at afvikle hinanden.

- Afvikling kan være en konsekvens af alle de sårende ting, som parret får sagt eller gjort, siger Julie Hee Young Olsen.

Kurserne veksler mellem undervisning og parsamtaler. Der er mulighed for individuel parvejledning undervejs, og kursisterne arbejder kun sammen med deres partner.

Ring på telefon 72819726 hvis du og din partner gerne vil have en af de ledige pladser i Høvelte.
Det er gratis at deltage, og pladserne bliver fordelte efter først til mølle-princippet.

Kommende PREP-kurser
Weekend-kursus fra den 29.01-31.01 2016 formodentligt på Fredericia Kaserne / Jylland
Tilmelding: 72819815

Aftenkursus – fra 16.30-20 den 1.12, 8.12, 12.1 + lørdag den 9.1 fra 9-17 formodentlig i Aarhus
Tilmelding: Telefon 7216 3251