[Oprindeligt publiceret af Veterancentret]

Af Karen Dahlin

Der blev pulset løs på cigaretterne foran Veterancentret, før den bosniske delegation gik i gang med dagens program, som blandt andet bestod af et oplæg om militærpsykologi og en introduktion til Veterancentrets store undersøgelse af efterreaktioner blandt soldaterne på ISAF hold 7 i Afghanistan.

- Besøget er en del af Preventivaprojektet, som vi snart har arbejdet på et par år. Nu er projektet kommet så langt, at der er ansat fem nye psykologer. Det betyder, at de har seks psykologer i alt til deres cirka 10.000 soldater, siger militærpsykolog Henrik Becker Klausen, der er med i projektet.

Resten af ugen skal delegationen besøge blandt andet Høvelte og Kastellet, hvor de møder militærpsykologer fra både Danmark og Sverige og blandt andet hører om de nye danske tiltag som PREP-kurser og børnegrupper og om behandlingsmetoder for psykisk skadede veteraner.

- Bosnien står med det problem, at landet har en del traumatiserede soldater tilbage fra den store konflikt i 1990´erne. Med vores erfaringer med den danske model for støtte til veteraner er det vores håb, at vi kan hjælpe bosnierne til at hjælpe sig selv, siger Henrik Becker Klausen.