[Oprindeligt publiceret af Veterancentret]

Af Anders V. Fridberg, Værnsfælles Forsvarskommando

De danske atleter ved Invictus Games sluttede torsdag eftermiddag lokal tid deres indsats i det storslåede stævne i Orlando af med en overbevisende sejr i kørestolsbasket over Holland på 20-9. Danmark havde tidligere på dagen tabt deres semifinale mod Storbritannien, som senere tabte kampen om guldmedaljerne til de helt overlegne amerikanere.


Michel Jensen ofrer sig i kampen mod briterne, som Danmark taber.

Bronzemedaljerne var vigtige for spillerne – og hele den danske trup, der sluttede med en guldmedalje, fem medaljer af sølv og to af bronze, heraf den ene i Jaguar Land Rover Driving Challenge.  Men successen og udbyttet af Invictus Games skal ikke måles på antallet af medaljer, fastslår den danske teammanager Nicklas Bjaaland fra Center for Militær Fysisk Træning.

-Vi går ikke efter medaljer, men efter at maksimere udbyttet af rehabiliteringen. Det har været fantastisk at se, hvordan vores atleter har grebet tingene an og virkelig meldt sig ind i kampen herovre. Der er sket meget udvikling både personligt og i forhold til sammenholdet blandt veteranerne. Det er det, der er målet med det hele, så det er dejligt at se, siger en meget tilfreds Nicklas Bjaaland.


Kim Robin Poulsen med bolden, mens Maurice Manuel og en hollænder styrter.

Det største jeg har prøvet
Med syv lange og travle konkurrencedage, 500 atleter, endnu flere ledere, hjælpere og pårørende og et meget ofte øresønderrivende lydniveau på hele det store sportsanlæg i Disney World, er Invictus Games en overvældende oplevelse. Ikke mindst for de psykisk skadede veteraner. Men selv om atleterne tager trætte hjem, så er det med et bredt smil på læberne.

-Det har været superfedt. Det er det største, jeg nogensinde har prøvet. Rejsen fra jeg lå hjemme i min seng og fik at vide, at jeg skulle med til Invictus og til at stå her, det er så stort. Det er kammeratskabet, sammenholdet både på holdet og med de andre nationer, og så den venlighed vi har mødte fra alle. Jeg er så glad for, at jeg har fået muligheden, siger Michael Willadsen, der er psykisk skadet og har deltaget i svømning og siddende volleyball.


Prins Harry med de danske bronzevindere.

Det danske Invictushold landede i Københavns Lufthavn lørdag den 14. maj kl 13.40 med fly fra Frankfurt.