[Oprindeligt publiceret af Veterancentret]

Af Kristina Schønnemann Jensen

Siden den 5. september 2009 er flagene gået til tops til ære for Danmarks udsendte. Og dét budskab slår Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) også et slag for i årets første udgave af Flagavisen.

- Vi er ikke altid så gode til at fejre vores helte i Danmark. Vi danskere er ikke til store armbevægelser eller stærke følelser, men vi er ved at komme efter det. Flagdagen er ved at blive en tradition for hele Danmark. Det er jeg glad for, skriver Lars Løkke Rasmussen, der samtidig opfordrer alle landets kommuner til at deltage i Flagdagen.

At læse dén udmelding på forsiden af Flagavisen vækker glæde hos chefen for Veterancentret, oberst Jette Albinus.

- Danmark har de sidste tyve år haft godt 31.000 soldater udsendt. Vi er blevet et land med mange veteraner, og de bor i alle dele af Danmark, små som store kommuner. Derfor håber jeg, at landets borgmestre vil følge statsministerens opfordring og bakke op om Flagdagen, udtaler Jette Albinus.


Flere kommuner i år

Flagavisen er udgivet af organisationen Folk & Sikkerhed, der blandt andet arbejder for, at Flagdagen bliver afholdt i alle landets 98 kommuner. Via gode cases fra forskellige kommuner giver avisen en idé om, hvordan årets flagdag kommer til at forløbe rundt om i landet.

74 kommuner er begyndt at planlægge deres lokale flagdag, hvilket er et par flere end ved 5. september 2015. I avisens leder rækker kommunikationsdirektør Claus Arboe-Rasmussen derfor hånden ud til de sidste 24 kommuner og deres borgmestre, som endnu ikke har planer for d. 5. september.

- Heldigvis er der tre og en halv måned til Flagdagen, så Folk & Sikkerhed kan kun opfordre de resterende kommuner til at komme i arbejdstøjet og selv tage initiativ eller gå i samarbejde med lokalkommunerne, skriver Claus Arboe-Rasmussen.