[Oprindeligt publiceret af Veterancentret]

Af Karen Dahlin

- Det er jo helt vildt. Jeg synes jo ikke, at jeg gør noget særligt, sagde en meget overrasket Simone Bech Nielsen, da hun åbnede døren til sit hjem i Lindum i weekenden.

Hun troede, at hun skulle interviewes til en artikel, og det var da også langt hen ad vejen rigtigt. Bortset fra at oberst Jette Albinus, chef for Veterancentret, også var med. Og der i døråbningen fik Simone Bech Nielsen overrakt centrets våbenskjold og en gavekurv.

- Når man som udsendt soldat modtager en pakke fra Simone er det et synligt bevis på, at der sidder nogle hjemme og tænker på de soldater, som hele Danmark sender ud. Den påskønnelse varmer om hjertet hos rigtig mange af vores udsendte soldater, og derfor vil jeg gerne takke Simone for hendes helt ekstraordinære indsats, siger chef for Veterancentret, oberst Jette Albinus.


Chef for Veterancentret, oberst Jette Albinus, overraskede Simone Bech Nielsen fredag d. 17. juni i hendes hjem. Foto: Karen Dahlin.


For 12.500 kroner snold 

Siden 2013 har Simone sendt pakker og breve ud til de udsendte soldater, og det er alle, der får uanset værn og regiment. Der kan være både makrel i tomat, remoulade og chokoladeskildpadder i pakkerne, og sidste påske sendte hun 320 papæg fyldt med slik for 12.500 kroner af sted til soldaterne.

- Jeg havde også fået fat på fire kæmpeæg, som jeg malede som Dannebrog og proppede med slik, siger Simone Bech Nielsen.

Personlig hilsen

Hun skraber pengene sammen ved at sælge merchandise, og den lokale købmand giver rabat på varerne, når hun rydder hylden for dåseleverpostej og tun i vand. Perioden op til jul er hendes travleste tid, og ofte må hun tage natten til hjælp. Derfor er hun allerede nu begyndt at tænke på julens forsendelser.

- Det tager jo tid at skrive julekort til alle soldaterne, men jeg hygger mig med det, siger hun.

Du kan følge Simones arbejde på facebook.