[Oprindeligt publiceret af Veterancentret]

I marts starter der to nye samtalegrupper op i Karup og Roskilde for børn og unge af veteraner. Her mødes børn og unge i alderen 8-12 eller 12-16 år og hygger sig sammen, samtidig med de taler om det, der kan være svært.

”Jeg synes, det er helt vildt dejligt og sjovt, fordi at så kan jeg også komme ud med nogle af mine problemer, som jeg går og gemmer på… så det er dejligt at få snakket om dem. Jeg synes, det er meget godt, at man både kan snakke om følelser og have det sjovt med de andre”

Sådan fortæller en pige om at være med i en samtalegruppe. Fælles for mange børn og unge er, at de hurtigt kan føle sig alene med deres bekymringer og tanker. Derfor er det meget betydningsfyldt for dem at mødes med andre, som er i samme situation.

Børnene og de unge mødes ti gange med en psykolog og socialrådgiver, hvor der hver gang er forskellige aktiviteter og temaer på programmet. Imens børnene er i gruppen er der mulighed for, at forældrene også kan hygge sig sammen, og der vil undervejs være forskellige oplæg for dem.

Samtalegrupperne bliver kørt i et samarbejde med frivillige fra Familienetværket i perioden fra 2015 og frem til udgangen af 2017. Finansieringen af projektet stammer fra en ekstra bevilling fra Folketinget målrettet veteraner og pårørende.

Hvordan foregår samtalegrupper?
Hver gruppe består af 6-8 børn eller unge, som mødes hver uge fra kl. 17-19 i 10 uger.
Tilbuddet inkluderer aftensmad til både børn og forældre, og udgifter til transport vil blive dækket.
Børnene bliver inddelt efter alder og modenhed efter et formøde mellem gruppelederne og forældre samt børn, hvor der også tales om forventninger.

Læs mere om børnegrupperne