[Oprindeligt publiceret af Veterancentret]

Af Karen Dahlin

Forsvarschef og general Bjørn Bisserup besøgte onsdag den 30. maj Veterancentret i Ringsted, hvor chefgruppen kunne fortælle om nuværende indsatser og nye tiltag på veteranområdet. Mødet blev indledt med, at veteranen Jonas Hjort Andersen, der fik en psykisk kampskade i Afghanistan, fortalte om sit rehabiliteringsforløb.

”Jonas fortælling og gode evne til at formidle en meget personlige historie gav et godt afsæt for, at vi kunne fortælle om Veterancentrets indsatser. Indtrykket var, at Forsvarschefen var positiv overrasket over vores samlede indsats og ønsker et endnu tættere samarbejde mellem Veterancentret og Forsvaret,” siger oberst Susanne Lund, der er chef for Veterancentret.

Efter briefingen talte Bjørn Bisserup til Veterancentrets medarbejder og understregede, at Veterancentret løfter et stort ansvar for at støtte soldater og skadede veteraner, og at opgaven ikke bliver mindre fremover.

”Vi må ikke bare læne os tilbage. Vi skal forebygge, at vores soldater kommer til skade, men vi må også erkende, at Forsvaret som arbejdsgiver kan risikere at skade vores medarbejdere, som en konsekvens af de opgaver, som vi løser, og her løfter i et stort ansvar,” siger Bjørn Bisserup.