[Oprindeligt publiceret af Veterancentret]

Af Karen Dahlin

Mange pårørende til en veteran med efterreaktioner har stor forståelse for veteranens situation. Nogle gange kan det være svært at finde ud af, hvordan man støtter veteranen bedst muligt uden, at man selv bliver drænet for energi. For at undgå at pårørende havner der, afholder Veterancentret tre fyraftensmøder for pårørende om det vigtige i at passe godt på sig selv.

”Som pårørende til en veteran med efterreaktioner skal man også huske sine egne behov. Ligesom ved nødsituationer i flyvemaskinen skal man først selv tage iltmasken på, før man hjælper sine nærmeste med at få iltmasken sat rigtigt,” siger Betina Skou Gjesing, der er brobygger ved Veterancentret.

På fyraftensmødet kan du blandt andet hilse på Betina Skou Gjesing eller en af Veterancentrets øvrige to brobyggere.

”Vi får også besøg af Mette Kyrpø fra Psykiatrifonden, der giver gode råd til, hvordan man som pårørende passer godt på sig selv, ” siger Betina Skou Gjesing.

Fyraftensmødet er for alle, der er tæt på en veteran med udfordringer. Så uanset om du er forælder, partner, søskende, voksent barn af, ven med eller på anden måde er pårørende til en veteran, så handler denne aften om dig.

Hvor og hvornår: 

- Ringsted d. 8. november 2018 fra 17 – 19, 
Veterancentret, Garnisonen 1, 4100 Ringsted

- Fredericia d. 12. november 2018 fra 17 - 19 
KFUMs Soldaterhjem, Treldevej 99, 7000 Fredericia

- Aalborg d. 03. december 2018 fra 17 - 19 
KFUMs Soldaterhjem, Høvejen 48, 9400 Nørresundby

Vi sørger for sandwich, kaffe, te og vand. 

Tilmelding: Skriv til vetc-ktp-brobyggerne@mil.dk 

Har du spørgsmål, kan du ringe til Veterancentrets brobyggere på 7216 3292

Se plakat for fyraftensmødet