[Oprindeligt publiceret af Veterancentret]

Cabi, der er en selvejende institution under Beskæftigelsesministeriet, står i spidsen for et nyt beskæftigelsesprojektet kaldet ”Veteraner i job – fra brandpunkt til beskæftigelse”. Her vil man de næste tre år arbejde på at få veteraner i job i det civile. Et projekt, som også Veterancentret deltager i.

”Danske veteraner har både erfaringer og kompetencer, der gør dem værdifulde for virksomheder ude i det civile. Men det kan være svært for veteraner at oversætte deres militære kompetencer til ”civilt sprog” og at finde vej til den helt rigtige virksomhed,” siger Thomas Rosenlund Krohn, der er chef for Rådgivnings- og Rehabiliteringsafdelingen i Veterancentret.


Nye regionale netværk

Et af ankerpunkterne i projektet er oprettelsen af regionale virksomhedsnetværk, der skal lette veteraners vej til job i det civile. Det fortæller leder af projektet Ea Nielsen, fra Cabi:

”Vi har gode erfaringer med, at vi kan få tingene til at ske, når vi bringer centrale aktører og organisationer samt nøglepersoner sammen. Det fælles mål er kort og godt at få ledige veteraner sat i stævne med virksomheder, der mangler kompetent arbejdskraft.”


Læse mere om projektet ”Veteraner i job – fra brandpunkt til beskæftigelse".