[Oprindeligt publiceret af Veterancentret]

Af Karen Dahlin

Cykelryttere fra en lang række nationer indledte i dag cykelløbet Denmark Challenge, og frokosten blev indtaget på Veterancentret. Deltagerne er primært udfordrede veteraner, men løbet er også åbent for øvrige veteraner.

”Det er fantastisk, at det kan lade sig gøre. Jeg har cyklet meget i USA på håndcykel, så det her er også en tak for alle de gange, jeg er blevet inviteret derover,” siger Jens Søndergaard fra Veteranstøtten, der kom til skade i Kroatien i 1993 og derfor bruger kørestol.

Formålet med cykelløbet er blandt andet at skabe nye relationer mellem mennesker på tværs af nationer og at bevise, at selv om man har skader på krop og sjæl, kan man godt yde den store præstation, det er, at deltage i cykelløbet. Forsvarschef og general Bjørn Bisserup cykler med på den første etape.

”Jeg vil gerne bakke op om projektet, der viser, at skadede veteraner både kan og vil. Vi skylder dem meget, og så kan jeg godt lide at være sammen med dem,” siger general Bjørn Bisserup.

Cykelløbet er et samarbejde mellem Veteranskytterne, Veteranstøtten og det amerikanske USO, United Service Organizations.