[Oprindeligt publiceret af Veterancentret]

Af Karen Dahlin

Præcis klokken 11.15 rullede ministerbilen ind foran Veterancentret i Ringsted. Forsvarsminister Trine Bramsen havde, som en af sine første handlinger som forsvarsminister, bedt om et besøg ved Veterancentret. Opsøgende rådgiver Trine Yding Jensen fortalte den nye minister om, hvordan det kræver tålmodighed og indlevelse at hjælpe de mest sårbare veteraner.

Flere af Veterancentrets medarbejdere havde taget opstilling for at fortælle ministeren om den indsats, som Forsvaret yder overfor veteraner, soldater og pårørende før, under og efter en udsendelse. Blandt andet fortalte Tine Yding Jensen om sit arbejde som opsøgende rådgiver med de mest sårbare veteraner, ligesom ministeren fik en indføring i de nyeste behandlingsformer og forskning på veteranområdet.

”Det er spændende at se, hvor meget der er sket på området, og hvordan indsatsen har ændret sig. For når vi som politikere har modet til at sende vores soldater ud i verden, skal vi også have modet til at se dem i øjnene og stå klar til at hjælpe dem, når de kommer hjem,” siger forsvarsminister Trine Bramsen.

Trine Bramsen besøgte sidst Veterancentret i 2012, hvor hun blandt andet var medlem af Forsvarsudvalget.

”Jeg er beæret over, at forsvarsministeren, som et af sine første besøg, har valgt Veterancentret. I sin tiltrædelsessamtale i Forsvarsministeriet understregede hun, at vi sammen skal sikre, at vores soldater føler sig værdsat og ved,at vi alle står bag dem, vi sender ud. Det er netop en af Veterancentrets kerneopgaver,” siger oberst Susanne Kiholm Lund, der er chef for Veterancentret.

Næste stop for forsvarsministeren efter besøget ved Veterancentret var Veteranhjem København.