[Oprindeligt publiceret af Veterancentret]

Af Sebastian Søby

Efter 4,5 års arbejde er det nye veteranhjem i Odense nu klar til at åbne dørene. Torsdag eftermiddag kunne H.K.H. Kronprins Frederik derfor klippe snoren og officielt indvie landets femte veteranhjem, der skal være et fristed for veteraner og deres pårørende.

 

Kronprinsen lagde i sin tale ved indvielsen vægt på, at det nye veteranhjem skal være for både de skadede og raske veteraner.

 

"Det er nogle fantastiske rammer i mere end én forstand, som kommer til at værne godt om jer. I skal huske også at komme her, når I har det godt," siger Kronprinsen.

 

Rammer for fællesskab

Det nybyggede veteranhjem på Søndre Boulevard i Odense er det første veteranhjem herhjemme, der er skabt specielt til formålet. Veteranhjemmet er et sted, hvor veteraner og deres pårørende kan mødes og deltage i forskellige aktiviteter. Der er også syv værelser, hvor veteraner kan bo i op til 3 måneder, hvis de har behov for ro i trygge omgivelser, og et værelse, hvor pårørende kan sove, når der er behov for det.

 

Dorte Skov-Jespersen, der er sekretariatschef for Fonden Danske Veteranhjem, glæder sig over det nye veteranhjem, der kommer til at opfylde et behov for de veteraner og pårørende, der ikke kommer på et veteranhjem i dag, fordi afstanden er for stor.

 

"Jeg glæder mig først og fremmest over, at der nu er endnu et veteranhjem. Det betyder, at der for nogen veteraner nu er kortere vej hen til et veteranhjem. Der er 2400 veteraner på fyn, og vores hjem er også for pårørende, som der er endnu flere af," siger hun.