[Oprindeligt publiceret af Veterancentret]

Af Kristina Schønnemann Jensen, Veterancentret

En servicehund kan give ro, nærvær og tryghed for veteraner, der har PTSD. I 2018 har Veterancentret modtaget cirka 15 henvendelser om at vurdere, om en veteran vil have gavn af en servicehund. Især er Veterancentret i god dialog med foreningen Støt Soldater og Pårørende, men også flere og flere veterankoordinatorer rundt omkring i landet. Det glæder Julie-Astrid Galsgaard, der er projektleder for Veterancentrets arbejde med servicehunde.

”Brugen af servicehunde til PTSD ramte veteraner er stadig et nyt felt såvel i Danmark som i resten af verden. Derfor er det rigtig godt, at flere overvejer, om en servicehund kan være en støtte for PTSD-ramte veteraner. Og jeg synes, vi har et rigtig godt samarbejde om det fælles formål at tilbyde alternative støttetiltag til en meget belastet målgruppe,” siger psykolog og projektleder Julie-Astrid Galsgaard.

Du kan få mere at vide om ordningen for servicehunde ved at kontakte din kontaktperson i Veterancentret. Du kan også læse mere her.

Update: Denne artikel er faktuelt opdateret 17. januar kl. 10.20. Henvendelserne om visitation kommer typisk fra veteranen selv, hvor Veterancentret vil give en faglig vurdering af, om en servicehund er den rigtige løsning for pågældende veteran. Herefter kan veteranen, eventuelt i samarbejde med Veterancentrets socialrådgivere, søge kommune eller fonde for økonomisk støtte til servicehunden.