[Oprindeligt publiceret af Veterancentret]

I denne uge underskrev borgmester i Solrød Kommune, Niels Hörup, en samarbejdsaftale med Veterancentret. Samarbejdsaftalen er en del af projektet Fælles om veteraner, hvor Veterancentret rækker ud til Danmarks 98 kommuner for at vedligeholde og etablere nye samarbejder.

”Vi har allerede et fortrinligt samarbejde med Veterancentret i dag, og det samarbejde styrker vi nu yderligere med denne samarbejdsaftale, hvor vi forpligter vores organisationer til at samarbejde endnu tættere,” siger borgmester Niels Hörup og fortsætter:

”Vi har en forpligtelse til at støtte op om de mennesker – og deres pårørende – der har været udsendt i Danmarks tjeneste og har ydet en helt særlig indsats. På byrådets vegne glæder det mig derfor, at vi nu sikrer, at vi i samarbejde med Veterancentret bedst muligt kan bruge hinandens kompetencer til at yde den anerkendelse og støtte, der er behov for.”

Solrød Kommune er kommune nr. 34, der har underskrevet en samarbejdsaftale med Veterancentret, og kommunen hylder i forvejen veteranerne på den årlige flagdag for veteraner den 5. september. Samtidig støtter Solrød Kommune en nylig etableret veterancafe for Greve- og Solrødborgere, og i dagligdagen er der et stort fokus på at udbrede viden om Veterancentrets muligheder fx i forhold til rådgivning og forskning til kommunens relevante personale.