[Oprindeligt publiceret af Veterancentret]

Af Karen Dahlin

Der var ansøgningsfrist til Veterancentrets to puljer – ferielejrpuljen og 2 mio. kr. puljen – den 4. november 2019, og nu har Veteransekretariatet gjort ansøgningerne op. Igen i år har der været rekordmange ansøgere til 2. mio. kr. puljen.

I alt har Veterancentret modtaget 146 ansøgninger til forskellige  arrangementer i 2020. Dermed er der samlet set ansøgt beløb på 8,2 millioner kroner. Sidste år var der 108 ansøgninger for syv millioner.

”Nu skal vi til at se nærmere på ansøgningerne, men det ser ud til, at der er kommet mange ansøgninger ind til mindre beløb. Vi ser også, at der er et bredere ansøgningsfelt med aktører, som er nye i veteranmiljøet,” siger major Lars Ole Højbak fra Veterancentrets Veteransekretariat.

Hvad angår ferielejrpuljen, er der kommet seks ansøgninger for et samlet beløb på 850.000 kroner.

”Vi er glade for den store interesse for puljerne. Det er en rekord for såvel antallet af ansøgninger, som for det ansøgte beløb,” siger Lars Ole Højbak.

Veteransekretariatet går nu i gang med at sagsbehandle ansøgningerne. Ansøgerne kan forvente svar i begyndelsen af marts 2020.