Der nørkles på livet løs

Det er bliver både hygget og udvekslet kreative idéer, når nørkleklubben mødes i Skive.

Artiklen er skrevet før restriktionerne af 10. december, hvor også Region Midtjylland er bedt om i videst muligt omfang at blive hjemme.

 

”Covid-19 er ingen hindring for at mødes omkring en fælles hobby og socialt samvær, så længe sundhedsmyndighedernes anbefalinger bliver overholdt. Og det gør de hos os,” siger Preben Sloht, der er formand for Veterancafé Skive, der holder til i Familiehuset i Skive.

 

”I en tid med forsamlingsforbud på over 10 personer, er Nørkle Klubben det perfekte samlingspunkt til at mødes for at hygge sig med kaffe, te og en snak om alt, der rører sig og selvfølgelig om ens håndværk,” siger han om tilbuddet, der normalt har 6-8 deltagere hver tirsdag formiddag.

Klubben er for veteraner med PTSD og deres pårørende, der har tid og lyst til at mødes over håndarbejde. Det kan være strikning, hækling, syning, kiltning, knytning af armbånd.

 

”Ja, det er nærmest kun interessen, fantasien og størrelsen af ens hobby, der sætter grænsen” siger Preben Sloht.

 

Idéen med at samle pårørende til personer med PTSD har givet gode resultater, forklarer Preben Sloht.

”Man opnår hurtig en vis fortrolighed og dermed en mulighed for at drøfte alle de problemer, der kan opstå i kølvandet på denne lidelse," siger han.

Udover de ugentlige møder arrangerer klubben også ture til f.eks. garnlagre og hobbyforretninger for at hente materialer og ny inspiration.