Bålhytte i tusmørke med grønne arealer omkring. Der er monteret en presenning på bålhyttens ene side. Inde i hytten anes et bålsted i mørket.

Hver onsdag mødes 10 veteraner og pårørende fra Veterancafé Esbjerg i denne bålhytte. Der er hjerterum og varme selv i en kold tid. Foto: Veterancafé Esbjerg.

Fællesskaber under covid-19 Der findes ikke dårligt vejr. Kun dårlig påklædning, lyder et gammelt mundheld. Og tilsyneladende er det også en ny leveregel hos Veterancafé Esbjerg, der har taget konsekvensen af covid-19 restriktionerne og flyttet alle de almindelige indendørs aktiviteter ud til en bålhytte i Østskoven i Esbjerg Øst.

 

Det startede egentlig allerede ved nedlukningen i foråret, men som caféens formand Carl Bratved fortæller, har konceptet holdt ved hele sommeren og efteråret.

 

”Vi oplever, at mange er bange for at komme indenfor, også selvom der er en begrænsning på max 10 personer. Før havde vi fælles spisninger en gang om måneden, men nu holder vi det hver uge for 10 veteraner og pårørende,” siger han.

 

Populært blandt veteranerne

 

Ved at skrue op for fællesspisningerne kan flere deltage i de mindre fællesskaber. Det sætter veteranerne pris på, har Carl Bratved bemærket, ligesom caféens gæster roser menuerne, der spænder mere vidt end det traditionelle smørebrød, lidt ost og kaffe, som caféen normalt ville servere til den månedlige fællesspisning.

 

Kulden har godt nok indfundet sig i bålhytten her i novembermåned, men den militære skoling er ikke glemt, forvisser Carl Bratved om:

 

Det betyder slet ikke noget, for vi sætter bare ekstra presenninger op, og så laver vi bålene lidt større. Der er også pænt oplyst derinde, og med lidt varm påklædning går det fint. Selvom der kommer sne, så fortsætter vi.
Nærbillede af tændt bål med grillrist med marinerede kyllingefileter, kyllingespyd og pølser.

Maden til fællesspisningen bliver lavet over bålet, og det har også været et hit, fortæller Carl Bratved. Foto: Veterancafé Esbjerg.

Har du en god historie?

Her under covid-19 vil Veterancentret gerne høre, hvordan du som privatperson, frivillig eller professionel er med til at holde ensomhed for døren blandt vores veteraner.

 

Send os en et par linjer på vetc-ktp-presse@mil.dk om, hvilke fællesskab du bidrager til, og lad os se, om vi kan inspirere hinanden, så færre skal føle sig ensomme under covid-19.