Felicia Nyløkke

Felicia Nyløkke "hjemme" på Flyvestation Karup. Med kort varsel kan hun nogle timer senere befinde sig i et af Forsvarets internationale missionsområder og yde psykologisk støtte til de udsendte soldater. Foto: Nicolas Egedorf

 

Psykologernes Fagmagasin P har i deres februar nummer taget et kig på, hvordan det er at arbejde som psykolog i Veterancentrets Militærpsykologiske Afdeling for internationale operationer. Dem vi i daglig tale kalder INTOPS psykologerne.

 I et langt og gennemarbejdet interview fortæller vores psykolog, Felicia Nyløkke, om sin hverdag. Som meget ofte kan kaldes alt andet end netop hverdag. Felicia fortæller blandt andet om, hvordan hun var en del af den hastigt organiserede indsats omkring evakueringen af Kabul. Det var arbejdsdage, der bød på overnatninger på et koldt stengulv i Islamabad lufthavn og psykologisk debriefing af de danske soldater, der var blevet beskudt på landingsbanen under evakueringens første dage.  Vi får også et indblik i Felicias arbejde ”hjemme” i Karup, hvor hun arbejder med udredning og behandling af veteraner og hvordan man gennem missionsforberedende uddannelse er med til at ruste soldaterne til det stress, der venter dem i missionsområderne.

For Veterancentret har det været spændende at blive set på ”med andre øjne”. Artiklen kommer på tryk i magasinets februar-nummer, men du kan allerede læse den på deres hjemmeside her: