Beskæftigelsesborgmester i Københavns Kommune Cecilia Lonning-Skovgaard præsenterer best practicekatalog for den fungerende chef for Veterancentret, Jannik Taanum Andersen.

Beskæftigelsesborgmester i Københavns Kommune præsenterer nyt best practicekatalog for den fungerende chef i Veterancentret, Jannik Taanum Andersen.

Det er 44 sider langt, og det er spækket med erfaringer, gode råd og vejledninger til, hvordan man styrker beskæftigelsesindsatsen for de danske veteraner i kommunalt regi.

 

Københavns Kommune har udviklet et nyt best practicekatalog, hvori de fremlægger deres eget bud på, hvordan man bedst muligt varetager beskæftigelsesindsatsen på veteranområdet. I kataloget lægger Københavns Kommune vægt på, at der bliver taget individuel hensyn til hver enkelt veteran. Det skal ifølge kommunen i praksis ske ved at støtte veteranerne fra mange forskellige vinkler.

 

Overvejelserne i kataloget skal benyttes som guideline for kommunens egne veterankoordinatorer, men den er også tiltænkt som inspiration for andre kommuner.

 

”Vi har i København gjort os rigtig mange nyttige erfaringer gennem alle de initiativer, vi har taget de seneste år for at hjælpe veteraner med at finde en god vej tilbage til en normal og velfungerende hverdag. Vi håber, at andre kommuner kan tage vores gode erfaringer og bygge videre på,” siger Cecilia Lonning-Skovgaard (V), beskæftigelses- og integrationsborgmester i København, Venstre.

 

I slutningen af april præsenterede Cecilia Lonning-Skovgaard det nye værktøj for den fungerende chef for Veterancentret, Jannik Taanum Andersen.

 

”For godt et år siden indgik vi en fælles samarbejdsaftale, der allerede har kastet flere gode initiativer af sig. Nu står de klar med et best practicekatalog, der kan være til inspiration for andre kommuner til gavn for veteraner i hele landet. Selvom Københavns Kommune er stærk – både økonomisk og ressourcemæssigt - så er det stadig imponerende, hvor langt de er kommet på relativt kort tid,” siger Jannik Taanum Andersen.

 

Jobcenter København har kontakt til godt 60 ledige veteraner, men tallet kan dog være langt højere, da erfaringen viser, at mange veteraner ikke oplyser deres veteranstatus.

 

Du kan læse hele kataloget på Københavns Kommunes hjemmeside.