CABI og Veterancentret underskriver samarbejdsaftale

Partnerskabsaftalen blev tirsdag eftermiddag underskrevet på Cabis kontor i Aarhus.

Af CABI

 

For veteraner, der vender hjem fra missioner i udlandet med fysiske eller psykiske ar på sjælen, kan det være rigtigt svært at finde tilbage til en normal dagligdag. Og til et normalt arbejdsliv. Derfor afsatte partierne i forsvarsforligskredsen sidste år 50 mio. kr. til at støtte udsatte veteraner.

 

En del af de midler, 300.000 kr. årligt i perioden 2021-23, går nu til ny partnerskabsaftale mellem Veterancentret og videnshuset Cabi.

 

Siden 2017 har Cabi drevet projektet "Veteraner i job – fra brændpunkt til beskæftigelse", hvor målet var at få flere af de mest udsatte veteraner ind på arbejdsmarkedet. Projektet lukkede ved udgangen af 2020, men med midlerne fra forsvarsforliget kan arbejdet med at give veteranerne en chance på arbejdsmarkedet nu fortsætte.

 

Partnerskabsaftalen blev tirsdag eftermiddag underskrevet på Cabis kontor i Aarhus af fungerende chef for Veterancentret, kommandørkaptajn Jannik Taanum Andersen, og Cabis direktør, Mette Rønnau.

 

Med aftalen i hus ser Veterancentrets leder frem til at få styrket et i forvejen godt samarbejde:

 

”Siden 2017 har vores samarbejde med Cabi betydet, at en række veteraner er kommet i beskæftigelse i kraft af en fælles indsats og ekspertise. Vi ved, at nogle veteraner kan have brug for et skub i ryggen for at kunne træde ind på arbejdsmarkedet. Med den nye partnerskabsaftale har vi nu fået mulighed for at sikre, at endnu flere får det skub, der skal til,” siger Jannik Taanum Andersen.

 

Mere viden til virksomhederne

Ifølge partnerskabsaftalen skal Cabi fx stå for at formidle viden og værktøjer til virksomheder, jobcentre og veteraner. Målet er først og fremmest, at virksomhederne og veteranerne fremover finder hinanden.

 

Blandt aktiviteterne er videreudviklingen af en facebookgruppe, hvor virksomheder og veteraner kan finde sammen i konkrete job og få tips til god onboarding. Cabi skal også stå for at udbygge en pulje af virksomheder, der er interesserede i at rekruttere blandt veteraner og som er klædt på til opgaven.

 

Og netop formidlingen af viden til virksomhederne er et af de områder, som Cabi ifølge direktør Mette Rønnau vil have ekstra fokus på.

 

”Mange veteraner står i en sårbar situation, som gør, at virksomheden skal tage nogle specielle hensyn. Så det handler helt enkelt om at give virksomhederne viden om og værktøjer til at møde veteranerne på den rigtige måde. Når først virksomhed og veteran har fået en forståelse for hinanden, er der større chancer for, at et eventuelt samarbejde ikke løber ud i sandet, før der opstår en jobåbning,” forklarer Mette Rønnau.

 

Vil du vide mere om projektet

Kontakt Tanya Møller-Kapulitsa, seniorkonsulent i Cabi på tan@cabiweb.dkeller tlf: 4010 2720 eller Veterancentret på tlf: 7281 9700.