To personer løber en tur langs med vandet på strand

Der uddeles 500.000 kr. til at afholde ferielejre i år.

Af Kristina Schønnemann Jensen

 

De 11 ansøgere, der tilbage i efteråret søgte om tilskud til en ferielejr for veteraner og deres familier i ferieperioderne i 2021, har fået svar fra Veterancentret, om de får tildelt midler fra Ferielejrpuljen.

 

Det er midler, som Veterancentret uddeler på vegne af Forsvarsministeriet, og som skal komme veteraner og deres familier til gavn i løbet af sommeren og efteråret 2021.

 

”Vi skal passe godt på vores veteraner. Med det følger også et særligt ansvar for at passe godt på børn af veteraner. Det er noget særligt, når mor, far eller anden tæt familie er udsendt. Med ferielejrene skaber vi et familiefællesskab – som både gavner den enkelte familie – men som også kan give tætte bånd til andre familier i samme situation. Erfaringerne viser, at særligt børnene har stort udbytte af ferielejrene, fordi de møder andre børn, der kan forstå de tanker og følelser, der følger med en udsendelse,”


siger forsvarsminister Trine Bramsen.

 

I alt uddeles der 500.000. kr. til seks organisationer, og som nu for alvor kan gå i gang med at planlægge nogle gode stunder for både børn og voksne.

 

 

Vil du med på ferielejr i 2021?

Er du selv veteran eller pårørende, og er du interesseret i at få et overblik over de ferielejre, der findes, kan du kontakte Veterancentret på 7281 9700.