En mand i bordeaux polo sidder med siden til og krammer en golden retreiver tæt. Hunden kigger direkte i kameraet med åben mund.

Nyt forskningsprojekt undersøger effekten af servicehunde hos veteraner med PTSD. Foto: Unsplash

Animal Contact 2 er navnet på et forskningsprojekt, hvor forskere fra Aarhus Universitet vil undersøge, hvordan servicehunde påvirker veteraner med PTSD, for dermed at gøre os klogere på, hvordan man kan anvende servicehunde som supplement til eksisterende behandling.

 

I forbindelse med projektet søger forskerne både veteraner, som allerede har en servicehund, og veteraner, som står på venteliste til at få en servicehund.

 

Som forsøgsdeltager skal du udfylde en række online spørgeskemaer, og du skal bære et accelerometer (en slags armbåndsur) i en 14-dages periode, som registrerer din aktivitet og dit søvnmønster, og hver anden dag udstyr til pulsmåling. Hvis du har en servicehund, vil hunden også skulle bære et accelerometer i halsbåndet. På den måde kan vi måle, hvordan hunden reagerer på dig. Du skal også tage spytprøver morgen og aften i forsøgsperioden.

 

Prøverne skal fryses ned og afhentes sammen det andet udstyr efter forsøgsperioden.

 

Forsøget er godkendt af De Videnskabsetiske Komitéer og foregår i samarbejde mellem Institut for Husdyrvidenskab, Psykologisk Institut på Aarhus Universitet og Veterancentret.

 

Forsøget finder sted fra januar 2022 til udgangen af juni 2023.

Vil du vide mere?
For mere information kontakt venligst Karen Thodberg på 93522604 eller Janne Winther Christensen på 93508853. Du kan også skrive til projektet på mail: AnimalContact@anis.au.dk

 

[Veterancentret]-Forskningsprojekt_servicehunde-2022.pdf