Oberst Søren Andersen i lejren i Bagdag i Irak under sin udsendelse for NATO i 2021.

Under sin udsendelse stod oberst Søren Andersen i spidsen for planlægning og gennemførsel af NATO’s operationer i Irak. Foto: Privatfoto

Fra 1. januar 2022 kunne oberst Søren Andersen igen kalde sig chef for Veterancentret efter en syv måneders vellykket udsendelse til Bagdad i Irak.


Som led i NATO Mission Iraq (NMI) havde Søren ansvaret for planlægningen og gennemførsel af NATO’s operationer i Irak, mens han var udsendt.


”Det har været en særdeles god udsendelse med nye venskaber, gode kolleger samt et godt arbejdsmiljø, men det har samtidig været en udsendelse med vanskelige opgaver, der har krævet hårdt arbejde og lange arbejdsdage,” siger Søren Andersen og fortsætter:


Selvom jeg har haft nok at se til med mine egne opgaver i IRAK, så er det ikke gået mine øjne forbi, at der også har været travlt i Veterancentret, mens jeg har været væk. Jeg er glad for at være tilbage, og nu ser jeg frem til at fortsætte det vigtige arbejde, vi står overfor i den kommende tid – blandt andet med de nye initiativer, der blev iværksat fra politisk side i efteråret 2020.