Årets veteranvirksomhed 2022 Salling Group.

Årets veteranvirksomhed 2022 Salling Group. Foto: Forsvarsministeriet.

I april blev Salling Group hædret med prisen som Årets Veteranvirksomhed, som blev uddelt af forsvarsminister Morten Bødskov. Formålet ved prisen er, at anerkende virksomheder, der har øje for veteraners særlige kompetencer og fastholder dem på arbejdsmarkedet til gavn for både veteranerne og virksomheder, og netop dét har Salling Group for øje, udtalte forsvarsministeren ved prisoverrækkelsen.

 

”Tak til Salling Group for at vise vej, tage ansvar og nedbryde barrierer. I ved nemlig, at veteraner besidder egenskaber og færdigheder, der er en gevinst for en virksomhed. Hvad end det er lederegenskaber, logistiske færdigheder eller en stærk fællesskabsånd,”

udtalte forsvarsminister Morten Bødskov i den forbindelse.

 

Salling Group kommer hele vejen rundt

Det var Jimmi Poulsen fra Veterankortet.dk, der i sin tid indstillede Salling Group til prisen.

 

”Jeg har oplevet på første hånd, hvor gode de er til at tage folk ind, som har svært ved at begå sig, og hvor de tager hensyn,” siger Jimmi Poulsen og påpeger, at virksomheden også anerkender veteraner i sit fondsarbejde og i form af direkte håndsrækninger.

”Henvender økonomiske trængte veteraner sig til mig, ringer jeg ind til dem (Salling Group, red.), og så går den lokale butikschef og jeg og fylder en indkøbsvogn. Så de dækker alle fronter, både det velgørende, og når de tager folk ind i job,” siger Jimmi Poulsen fra Veterankortet.dk.

 

Ifølge Salling Group ansætter de cirka 10 medarbejdere årligt, som har veteranbaggrund. Derudover har Salling Group de sidste tre år haft mange veteraner med fysisk eller psykisk skader til jobsamtale, hvoraf flere har fået ansættelse.

 

Veteraner klarer sig godt på arbejdsmarkedet

Danske veteraner klarer sig generelt godt på arbejdsmarkedet. De seneste tal fra Danmarks Statistik (2019) viser, at ud af 32.962 veteraner (udsendt mellem 1992-2018) er 89 procent i arbejde. Det betyder, at flere veteraner er i beskæftigelse sammenlignet med den generelle befolkning (73,6 procent i 2019).

Tidligere prismodtagere

Tidligere års prismodtagere er Hydrema Group (2020) og Securitas A/S (2019).