Statsminister Mette Frederiksen træder nærmere en uniformeret mand med kasket, der slår ud med hånden for at få hende til at træde nærmere. Rundt om dem en mindre mængde af mennesker.

Statsminister Mette Frederiksen blev fulgt rundt af fungerende chef for Veterancentret, Jannik T. Andersen (t.v.) og direktøren for Forsvarsministeriets Personalestyrelse Janni Torp Kjærgaard. Foto: Kristina Schønnemann Jensen

Statsminister Mette Frederiksen besøgte torsdag den 1. september Veterancentret. Besøget foregik bare få dage før Flagdagen, hvor Danmark anerkender vores veteraner, og derfor deltog der også tre veteraner i besøget.

 

Veteranerne fik nemlig både tid og lejlighed til at fortælle statsministeren om konsekvenserne af deres udsendelser og på hvilken måde de har benyttet sig af de tilbud, der er på veteranområdet i dag.

Fælles for dem er, at de lider af psykiske efterreaktioner og har enten været i psykologisk behandling, modtaget rådgivning om beskæftigelse eller akut støtte til at finde en bolig. Fortællingerne gjorde indtryk på statsministeren, der takkede veteranerne for at dele deres historier med hende.

 

Medarbejdere fortalte om veteranindsatsen

Under besøget fik statsministeren derudover også en rundvisning på garnisonen i Ringsted, hvor hun mødte medarbejdere fra alle Veterancentrets afdelinger, som på hver deres måde leverer en lille del af den samlede veteranindsats i Danmark.

 

Besøget sluttede med, at fungerende chef for Veterancentret, kommandørkaptajn Jannik T. Andersen tildelte statsministeren Veterancentrets våbenskjold. Han synes, det var en rigtig god dag med mange spændende snakke.

 

”I Veterancentret er vi altid glade for, når politikere tager sig tid til at besøge os og få et nuanceret billede af indsatsen for veteranerne. Det er også noget af det, der betyder noget for veteranerne, ved jeg, når statsministeren og i øvrigt vores ministre og folketingsvalgte viser en oprigtig interesse for de mænd og kvinder, som har gjort en særlig indsats på vegne af Danmark,” siger Jannik T. Andersen.

 

Direktør for Forsvarsministeriets Personalestyrelse Janni Torp Kjærgaard og fungerende chef for Veterancentret, kommandørkaptajn Jannik Taanum Andersen, i samtale med Mette Frederiksen.

Direktør for Forsvarsministeriets Personalestyrelse Janni Torp Kjærgaard (m.f.) og fungerende chef for Veterancentret, kommandørkaptajn Jannik Taanum Andersen (t.h.) i samtale med Mette Frederiksen (t.v).