Billedecollage bestående af flere fotos: jublende ishockeyspillere, en mand og en kvinde, der skyder med professionel bue og to mænd i samtale ved et bord. Dertil er der et logo i midten.

Det er DIF Soldaterprojekt, der står bag Veteran Match. Foto: DIF

For tredje år i træk står DIF Soldaterprojekt bag konceptet Veteran Match. Ambitionen er i år at styrke indsatsen for at hjælpe skadede, ledige og jobsøgende veteraner i beskæftigelse og give dem en fortjent anerkendelse på landets sportsarenaer.

 

Veteran Match har kickstart i weekenden op til Flagdagen d. 5. september. Derfra står hele september måned og starten af oktober i veteranernes tegn med hyldestkampe og jobmatch-events i store dele af landet. Du kan allerede nu tilmelde dig en jobmatch-dag nær din bopæl ved at klikke her. 

 

Sidste år deltog veteran Erik Haraldsson, der er diagnosticeret med PTSD. Han landede efterfølgende et deltidsjob efter en jobmatch-dag i København.

 

Det har givet mig noget at stå op til. Det har simpelthen været så godt for mig.

Erik Haraldsson, veteran i deltidsjob

 

Veteran Match

Alle klubber i 3F Superligaen (fodbold), hele Metal Ligaen (ishockey) og langt de fleste fra HTH Herreligaen (håndbold) er med i Veteran Match 2022, og dertil kommer 1. divisionsklubber fra både fodbold og håndbold.

På jobmatch-dagene vil sportsklubberne i samarbejde med kommunerne  invitere ledige veteraner på stadion med henblik på at netværke med lokale virksomheder og forhåbentlig skabe match, der kan føre til praktikophold, flexjob eller fuldtidsarbejde.

 

Udover jobmatch-dagene vil klubberne dedikere deres hjemmekampe i efteråret til at invitere veteraner og pårørende gratis på stadion eller i hallen, hvor der vil være en særlig hyldest af veteranernes indsats i verdens brændpunkter.

 

Tilmelding til hyldestkampe skal også ske via veteranmatch.dk. Alle hyldestkampe er dog ikke fastlagt ved dato på nuværende tidspunkt, men vil løbende blive offentliggjort primo august på hjemmesiden og på DIF Soldaterprojekts sociale medier.