Kvindelig soldat i uniform går op af en mobil trappe for at gå ombord i en mindre flyvemaskine.

Ny undersøgelse fokuserer på de kvinder, der har været udsendt fra januar 2018 og til september 2022. Foto: Forsvarsgalleriet

OPDATERING:
Vi har nu de deltagere, vi skal bruge for at gennemføre projektet. Tak for den store interesse og tak til jer, der har bidraget i vores undersøgelse. Rapporten ventes klar i foråret 2023.Nyt forskningsprojekt søger deltagere for blandt andet at blive klogere på, hvad der får kvindelige veteraner til enten at fortsætte eller afbryde deres karriere i Forsvaret efter udsendelse.

Ligesom mange andre organisationer i samfundet, har Forsvaret brug for at rekruttere og ikke mindst fastholde erfarne medarbejdere.


Vi har igennem de senere år set en stadig større stigning i antallet af kvinder, der melder sig frivilligt til at aftjene værnepligt. Alligevel er det stadigvæk et fåtal, der vælger en længere karriere i Forsvaret.


Dette forskningsprojekt har til formål at belyse forholdene for kvindelige veteraner, og hvilke oplevelser de har under udsendelse? Samtidig vil Veterancentret også undersøge, hvordan deres udsendelse eller udsendelser påvirker kvindernes valg og fravalg af en videre karriere i Forsvaret?

Hvem søger vi?

Kriteriet for at deltage er, at du er kvinde og har været udsendt gennem Forsvaret på én eller flere internationale missioner som konstabel i perioden 2018 og frem til i dag.

Din viden er vigtig for os

Ved at deltage i vores undersøgelse, er du med til at gøre os klogere på udsendte kvinders erfaringer og forbedrer chancerne for at flere kvinder på sigt får mod på at forfølge en militær karriere efter udsendelse.

 

Giv os en time af din tid

For at medvirke skal du blot afsætte en time af din tid, så sørger vi til gengæld for, at dine input og erfaringer behandles fortroligt.Vil du vide mere om undersøgelsen, og hvordan du deltager, skal du kontakte seniorforsker Helene Pristed Nielsen på vetc-vic28@mil.dk