Viden om veteraner 2022 grafik

En verden under forandring er temaet ved dette års veterankonference. Grafik: Veterancentret.

Om præcis en uge afholder Veterancentret den årlige konference Viden om veteraner, der i år har temaet ”En verden under forandring”. Her stiller vi skarpt på udviklingen i det internationale missionsbillede og tendenser i det øvrige samfund, ligesom vi kigger ind i, hvad alt det betyder for fremtidens veteranindsats.

 

Tilmeldingen til den fysiske konference er lukket. Til gengæld har Veterancentret besluttet at gennemføre et virtuelt program på baggrund af de gode erfaringer med at afvikle Viden om veteraner online under covid-19. Streamingen starter kl. 10.30 på dette link og vil blive afviklet i fire blokke på samme link. 

 

Virtuelt program

 

10:30-12.00     Viden om veteraner 2022: En verden under forandring

  • Velkomst ved chefen for Veterancentret oberst Søren Andersen og forsvarsminister Morten Bødskov (virtuelt).
  • Oplæg om udviklingen i det internationale trusselsbillede, missionsbidragene og forventninger til udsendelser i fremtiden ved kontorchef Niels Bo Poulsen fra Forsvarsakademiets Institut for Strategi og Krigsstudier.
  • Oplæg om identitet, sundhed, familien og arbejdsmarkedet i fremtidens samfund ved foredragsholder og forfatter Marianne Levinsen fra Center for Fremtidsforskning.

 

13:30-15.10          Temasession 1: Den moderne soldat

 

  • Oplæg ved forsker og psykolog Niclas Wisen fra Karolinska Institutet, Department of Neuroscience i Sverige, om hvordan vi skaber robuste soldater og samtidig forebygger, vedligeholder og følger op på både soldater og organisation.
  • Oplæg ved psykiater Bo Bojesen fra Forsvarets Sanitetskommando, om hvorfor du godt kan være en god soldat, selvom du har haft psykiske udfordringer.
  • Oplæg ved psykolog Uffe Lundsted, om militær mental træning, som styrker soldatens evne til at håndtere pres, stress og følelser på en hensigtsmæssig måde.

 

 

15:40-17.30          Temasession 2: Psykiske efterreaktioner i dag

 

  • Oplæg ved forsker og psykolog ved Veterancentret Sofie Folke om det nye symptombillede, og hvordan vi kan forstå og gruppere symptomerne, så vi kan tilpasse behandlingen i fremtiden.
  • Oplæg ved specialkonsulent og psykolog ved Veterancentret Katrine Friis, om hvordan udfordringer med søvn kan behandles samt hvilke konkrete redskaber, der kan hjælpe veteraner til en bedre søvn.
  • Oplæg ved fysioterapeut ved Veterancentret Ditte Larsen, om det nyeste arbejde inden for kropsterapi, og hvordan et forløb med fokus på mentalt nærvær og kropslig bevægelse kan være gavnligt for veteraner, som har udfordringer med arousal.

 

17:40- ca. 18.00         Fælles opsamling på dagen

  • Opsamling og tak for i dag ved chefen for Veterancentret oberst Søren Andersen.

Se med online

Du kan streame Veterancentrets konference Viden om veteraner onsdag den 11. maj fra din computer, telefon eller tablet.

 

Streamingen starter første gang kl. 10.30, herefter kl. 13.30 og igen 15.40.