Billedet er taget oppe fra og ned på en hall, hvor en masse mennesker enten står eller går rundt. Der er flere borde med plakater og transportable reklamesøjler langs siderne i hall'en, som tiltrækker de gåendes opmærksomhed, mens atter andre er faldet i snak med hinanden ude på midten af gulvet.

Den årlige konference blev i 2022 afholdt i Ringsted, hvor mere end 200 aktører på veteranområdet var samlet. Foto: Nicolas Egedorf

I år afholdes konferencen tirsdag d. 31. oktober på Vingsted Hotel og Konferencecenter. Så sæt allerede nu kryds i kalenderen, så du kan være med til et af årets faglige højdepunkter.

Jeg ser frem til min første konference som chef for Veterancentret. Vi har lagt os i selen for at skabe et program, der ser fremad, og som er spækket med interessant viden, som deltagerne kan tage med sig videre i deres arbejde,

siger chef for Veterancentret, oberst Kim Simonsen.

Tema: Fra kampoperationer til afskrækkelse
Ruslands invasion af Ukraine har bragt krig tilbage til Europa, og vi kan ikke længere tage fred og sikkerhed for givet. Det har betydet nye missionstyper, hvor en stor del af de udsendte soldater har været på afskrækkelsesmission i Baltikum.

Det er vigtigt, at vi udvikler os sammen, så vi også i fremtiden kan levere de rigtige tilbud til veteranerne og deres nærmeste. Derfor vil vi på årets konference fokusere på de nye udsendelser, og hvad opgaven, vilkårene og oplevelserne har af betydning for de veteraner, I kommer til at møde ude hos jer nu og i de kommende år.


Nye missionstyper kan komme til at kræve nye indsatser, der bygger oven på alt det, vi allerede gør. På den måde kan vi også fremover yde den bedst mulige støtte til alle veteraner og deres nærmeste - uanset hvor og hvornår, de har været udsendt.

Den bedste indsats for vores veteraner og deres pårørende, er den, der sker, når vi løfter i flok og bringer al vores viden og erfaringer i spil. Det er faktisk en forudsætning for, at opgaven med at anerkende og støtte vores veteraner og deres pårørende kan lykkes, uanset missionens type og geografi. Derfor er det vigtigt, at vi mødes og styrker relationerne til hinanden og bliver klædt på med den nyeste viden,

siger chef for Veterancentret, oberst Kim Simonsen.


Nyt navn
Veterancentrets årlige konference har i en årrække gået under navnet Viden om veteraner. Det har vi ændret, så vi fremover vil byde jer velkommen til Den nationale veterankonference. I 2023 med temaet ”Fra kampoperationer til afskrækkelse”.

Tilmeldingen til Den nationale veterankonference 2023 er åben