Varde er Årets Veterankommune 2023

Årets Veterankommune modtager en skulptur, som hvert år ”vandrer” til en ny kommune ved tildelingen af prisen. Foto: Forsvarsministeriet.    

Vardes borgmester, Mads Sørensen (V), har i dag modtaget prisen for Årets Veterankommune 2023. Prisen går i år til Varde Kommune, fordi kommunen i flere år har gjort en helt særlig indsats for veteraner.

 

”Det er med stor glæde, at jeg i dag kan overrække prisen som Årets Veterankommune 2023 til Varde Kommune. I Varde har man i flere år gjort en stor indsats for veteraner – både i forhold til at samarbejde bredt med en række organisationer, men også med kommunens Veteran- og pårørendepolitik, som gør det muligt at ansatte ved Varde Kommune har ret til nedsat tid i forbindelse med ægtefælles og samlevers udsendelse”, siger forsvarsminister Troels Lund Poulsen.

 

Varde Kommune har et stærkt lokalt samarbejde med mange aktører, herunder de tre garnisoner i kommunen, KFUM’s Soldaterhjem og SoldaterRekreation i Varde, Veterancentret, Familienetværket og veteranrepræsentanter.

 

”Vi er mange kommuner og lokale aktører, som hver dag gør en indsats for veteraner og pårørende. Derfor er vi både ydmyge og stolte over prisen som Årets Veterankommune. I Varde Kommunes nye veteranpolitik giver vi som arbejdsgiver særlig ret til nedsat tid, når ens partner er udsendt. Det er et tiltag, jeg er særlig stolt over, fordi det gør en reel forskel for veteranfamilier,” siger Varde Kommunes borgmester, Mads Sørensen (V).

 

Fakta om Årets Veterankommune
Mange kommuner gør en stor indsats for veteraner. For at anerkende indsatsen og for at motivere flere kommuner til at gøre det samme, er der etableret en pris for anerkendelse af kommunernes indsats.

 

Alle kommunerne i rigsfællesskabet kan indstilles til prisen. Det er kommunerne selv, der indstiller sig til prisen via Veterancentrets hjemmeside. Randers Kommune modtog prisen i 2021 og Københavns Kommune modtog prisen i 2022.

 

Årets Veterankommune modtager en skulptur, som hvert år ”vandrer” til en ny kommune ved tildelingen af prisen. Skulpturen er lavet af metal fra en skrottet pansret mandskabsvogn, der er doneret af Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse. Skulpturen er fremstillet af veteraner fra Fyn samt lærere og elever på Syddansk Erhvervsskole.