Logo for DR's podcastserie der hedder KRIG.

I det seneste afsnit af podcastserien KRIG, kan du blandt andet blive klogere på den psykiske lidelse posttraumatisk stresslidelse (PTSD). Grafik: DR

Posttraumatisk stresslidelse (PTSD) er en psykisk lidelse, der kan være svær at blive klog på. Hvordan kan det være, at to soldater der oplever samme traumatiske hændelse under deres udsendelse, reagerer vidt forskelligt på deres fælles oplevelse? Den ene soldat udvikler PTSD, mens den anden soldat kommer fint videre.Ovennævnte spørgsmål kan være svært for selv en militærpsykolog at komme med et rigtig godt svar på. Det og andre svære spørgsmål kan du høre Veterancentrets militærpsykolog Ulrik Thomsen forholde sig til i MILITÆRPSYKOLOGEN, der er titlen på det seneste afsnit i DR’s podcastserie KRIG.


I dette afsnit kan du også høre, hvorfor det kan være mere skadende at sende soldater hjem efter en voldsom hændelse, end at lade dem blive. Ulrik kommer også ind på, hvad det vil sige at være robust - og om fænomenet post traumatic strenght.

 

Podcasten giver alt i alt et yderst interessant og relevant indblik i den komplekse verden, militærpsykologerne i Veterancentret opererer i. En verden hvor der fortsat er mange ubesvarede spørgsmål.


Lyt med her.