Fire medarbejdere fra virksomheden  ISS Security står med diplom i hænderne, der viser, at virksomheden er kåret som Årets Veteranvirksomhed 2023.

ISS Security i DR Byen har modtaget prisen som Årets Veteranvirksomhed. Foto: Forsvarsministeriet

Det er femte gang, at prisen som Årets Veteranvirksomhed uddeles.

 

Formålet med prisen er at anerkende virksomheder, der er med til at fastholde veteraner på arbejdsmarkedet og som ser de mange kompetencer, veteraner har.

 

”For at vi kan tage hånd om vores veteraner, kræver det et samfund med ansvarsfulde virksomheder, der har fokus på alle former for værdi. Sådan en virksomhed er ISS Security i DR Byen. Her har man virkelig set, at veteraner besidder nogle kompetencer, som er særdeles brugbare, når man arbejder med fx brandsikkerhed,” udtaler forsvarsminister Troels Lund Poulsen.

 

ISS Security DR Byen har i alt 15 medarbejdere ansat, der bl.a. arbejder med brandsikkerhed. 

 

De har fem veteraner ansat.

 

Tidligere års prismodtagere er FXteam (2022), Salling Group (2021), Hydrema A/S (2020) og Securitas A/S (2019).

 

Fakta om veteraner og beskæftigelse

Danske veteraner har generelt en god tilknytning til arbejdsmarkedet med en høj beskæftigelsesgrad og en lavere risiko for arbejdsløshed.

Veterancentrets Videncenters undersøgelser viser, at veteraner har højere beskæftigelse end den generelle befolkning. 87,6 procent af veteranerne har et arbejde, mens 81,13 procent af en sammenlignelig gruppe i den generelle befolkning er i job. 

 

I job trods PTSD

En psykisk sygdom som posttraumatisk belastningsreaktion (PTSD) kan påvirke evnen til at gå på arbejde. Selvom nogle veteraner oplever, at de kan have svært ved at få eller fastholde et job, så er 58,6 procent af veteraner med PTSD i job. For den sammenlignelige befolkning med samme diagnose gælder det, at 23,9 procent er i job.