Illustration af børn til udsendte soldater

Veterancentret søger børn i alderen 12 til 16 år til børnepanel i Aalborg og Holstebro til efteråret. 

Det kræver noget helt særligt at være udsendt for Danmark – ikke bare af den, der skal udsendes men af hele familien. Og har du børn, kan en udsendelse være forbundet med både følelser, tanker og oplevelser.


I Veterancentret vil vi gerne blive endnu bedre til at anerkende børn af veteraner og tjenestegørende soldater ved at inddrage deres erfaringer og oplevelser. Samtidig vil vi meget gerne blive klogere på, hvordan vi bedst muligt støtter børnene før, under og efter en udsendelse. Vi mangler dog eksperterne selv. Børnene.

 

Derfor nedsætter Veterancentret i efteråret et børnepanel, hvor vi inviterer børn og unge af veteraner og tjenestegørende soldater til at dele ud af deres tanker og erfaringer.


I børnepanelet er det de voksne, der stiller spørgsmålene, mens det er børnene, der er eksperterne og dem, der har svarene.

 

Børnepanel i Holstebro og Aalborg  

Børnepanelerne vil mødes i henholdsvis Holstebro og Aalborg. Deltagerne skal være mellem 12 og 16 år, og de skal have lyst til at indgå i en samtale med 5-7 andre børn og to medarbejdere fra Veterancentrets Familieenhed.

Børnenes oplevelser og erfaringer kan anvendes anonymiseret af Veterancentret – både internt og eksternt med forældrenes samtykke.

 

Børnepanel på Holstebro Kaserne

Adresse: Dragonkasernen 1, 7500 Holstebro, bygning 20

Datoer:

  • Tirsdag den 22/10 2024 kl 16-19

  • Tirsdag den 12/11 2024 kl. 16-19
     

Børnepanel på Aalborg Kaserner

Adresse: Gl. Høvej 34, 9400 Nørresundby, Hvorup Bygning 29


Datoer:

  • Mandag den 16/9 2024 kl. 16-19

  • Mandag den 7/10 2024 kl. 16-19
     

Vi går meget op i, at børnepanelet skal være et trygt sted at komme, og hvor ingen svar er forkerte eller dumme. Det vigtigste er, at børnene har lyst til at dele deres personlige historier, tanker og erfaringer med de andre i panelet.

 

Forplejning

Der bliver serveret sandwich og drikkevarer til børnene og til de forældre, som ønsker at vente på kasernen, mens børnepanelet mødes.

 

 

Transport

Veterancentret har mulighed for at dække eventuelle transportudgifter efter nærmere aftale.

 

En lille gave som tak for hjælpen

Når børnepanelet har været samlet for sidste gang, uddeler vi gavekort til hver deltager bestående af to biografbilletter som tak for deres deltagelse.

 


Er dit barn interesseret i at deltage?

Hvis dit barn har lyst til at deltage, hører vi gerne fra dig via mail: VETC-KTP-boernepanel@mil.dk. Du kan også ringe til os på 72819700, hvis du har praktiske spørgsmål eller ønsker at høre mere om børnepanelet.  

Inden dit barn bliver en del af børnepanelet, vil vi afholde en afklarende samtale med dig og dit barn enten telefonisk eller på Teams. Vi lukker grupperne, når de er fyldt op, så tøv ikke med at kontakte os.