En af besætningen står i helikopterens åbning og ser ud på brun støv, som helikopteren hvirvler op fra jorden

Der kan ske ulykker i tjeneste både nationalt og internationalt, og hvis ulykken er ude, rykker Veterancentrets krisepsykologiske team hurtigt ud.   

Sker der særlige hændelser, er der god grund til at være ekstra opmærksom på den psykiske trivsel i lejren. Veterancentret støtter derfor Forsvarets myndigheder med psykologisk bistand ved særlige hændelser, så snart beredskabet er aktiveret.

 

Hurtig udrykning

 

Der går ikke mere end 24 timer fra aktiveringen, inden et hold af to militærpsykologer er sendt af sted. Veterancentret har altid tre krisehold parate til både nationale og internationale hændelser, og psykologerne har været udsendt lige fra Grønland, Helmand og til Afrikas Horn.

 

Skibet Ejnar Mikkelsen bryder det let tilfrossede grønlandske ishav i solnedgang.

Ejnar Mikkelsen patruljerer ved Grønlandsk kyst.

Skibet Ejnar Mikkelsen bryder det let tilfrossede grønlandske ishav i solnedgang.

Kontrolleret sprængning ved Camp Bastion i 2013. Fotograf: Legér

 

Ved særlige hændelser vil krisepsykologerne afdække behovet hos den pågældende enhed. Alt efter behov vil psykologerne støtte med individuelle samtaler, gruppesamtaler samt rådgivning. Målet er at reducere stress og eventuelle senere følgevirkninger.

 

I forbindelse med psykologernes tilstedeværelse tilbydes der typisk også individuelle samtaler som ”åben klinik”, hvor alle har mulighed for at benytte sig af tilbuddet.

Sidst opdateret 26. maj, 2020 - Kl. 14.51