[Oprindeligt publiceret af Veterancentret]

Tekst og foto af Kristina Schønnemann

Torsdag d. 12. maj lød starten til årets Hærløb på Hærens Officersskole. 1.100 havde snøret skoene – og støvlerne – for at tage en runde i Søndermarken på Frederiksberg for en god sag.

Oprindeligt ville Forsvarsminister Peter Christensen have holdt tale og skudt løbet i gang. Men torsdag var også dagen for regeringens offentliggørelse af kampfly-type, måtte ministeren i stedet sende Veterancentrets chef, oberst Jette Albinus, der formidlede ministerens tale.


Jette Albinus talte på vegne af Forsvarsminister Peter Christensen, inden hun selv løb ud på ruten i Søndermarken.

- I løber i dag, ikke blot for en god sag, men for mennesker: I løber for vores veteraner og deres pårørende. Mennesker som har taget et ansvar. Mennesker som har sat deres egen hverdag på hold for at give andre deres tilbage, sagde Jette Albinus, inden hun sendte løberne af sted med ordene:

- God tur derude! Jeg håber, at jeres vigtige skridt i dag også fortsætter i morgen – når løbet er slut, men veteranerne og deres pårørende ikke er glemt.


Team Veteran tog guldet

Herefter lød starten på først 10 kilometer- og derefter 5 kilometerruten. Her virkede især løberne fra Team Veteran til at nyde turen. For overskuddet går i år til organisationen, hvor frivillige hjælper veteraner gennem idræt. En indsats, der fik store klapsalver og 80.000 kr. med hjem fra Hærløbet.


De 80.000 kr. fra Hærløbet går til Team Veteran, der hjælper veteraner videre gennem idræt.

Løbets officielle vindere blev kåret i slotsgården, da de fleste løbere var kommet i mål. Hurtigst på 5 km var for herrernes vedkommende Michael Nielsen fra Københavns Universitet og for kvinderne Karina Sørensen fra Full Performance, mens vinderne på 10 km var Thomas Andersen fra Sparta Student Runners og Kamilla Vallin fra Aroma Coffee.

Søværnets Officersskole kunne med en holdindsats løfte pokalen og nyde håneret over de andre kadetter i interne konkurrence for Forsvarets Skoler.

Aftnens sidste klapsalver gik dog til en fysisk skadet veteran, der som sidste mand kom i mål efter 10 kilometers gang på benproteser.

Se flere billeder fra Hærløbet på Veterancentrets facebookside.